ČSSD: Pražská koalice se bojí diskuse o programovém prohlášení

26.01.2012 11:37

ČSSD je pobouřena zablokováním veřejné diskuse o Programovém prohlášení Rady hlavního města Prahy pravicovou koalicí. Pan primátor tak opět ukázal, že otevřenost jeho politiky je jenom planým slibem.

ČSSD: Pražská koalice se bojí diskuse o programovém prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Na úvod zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy sociální demokraté vznesli legitimní požadavek, aby byla na program dnešního jednání zařazena diskuse k Programovému prohlášení Rady hlavního města Prahy. Tento dokument totiž nebyl dosud předložen zastupitelům k připomínkování. Koalice TOP 09 a ODS však jakoukoliv debatu o svých prioritách jednoznačně odmítla. „S odůvodněním, že programové prohlášení již bylo představeno na tiskových konferencích, primátor odepřel jak zastupitelům, tak přítomné veřejnosti možnost vyjádřit své připomínky k tomuto zásadnímu dokumentu,“ řekl předseda Klubu zastupitelů za ČSSD Petr Dolínek.

„Není divu, že si koalice nepřeje otevřenou debatu nad programovými prioritami Rady. Sami jsou si pravděpodobně vědomi, že takto povrchní dokument není možné předložit k otevřené veřejné diskusi,“ zdůraznil zastupitel za ČSSD Roman Petrus.

„Chtěli jsme především projednat záležitosti,  které nejsou v programovém prohlášení obsažené, jako je tarifní politika v pražské veřejné doprav, rozsah veřejné dopravy a způsoby financování obnovy vozového parku,“ řekl zastupitel za ČSSD Karel Březina.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.