ČSSD: Vyzýváme ministra zahraničí, premiéra a prezidenta k ukončení sporu o velvyslancích

16.05.2013 9:26

Česká ekonomika se po třech letech chybné hospodářské politiky Nečasovy vlády ocitla v nejdelší recesi od svého vzniku v roce 1993.

ČSSD: Vyzýváme ministra zahraničí, premiéra a prezidenta k ukončení sporu o velvyslancích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Propad hospodářství se v posledních měsících navzdory optimistickým předpovědím ze strany vlády a některých expertů dokonce zrychluje a naše země prožívá nejhorší ekonomický vývoj v celé střední Evropě.

Tato situace vyžaduje výraznou aktivitu vlády, zaměřenou na jasná a důrazná prorůstová opatření. Důležitá je i proexportní politika a ekonomická diplomacie, která pomůže našim exportérům hledat nové trhy i mimo krizí postiženou eurozónu. To je klíčová úloha pro zahraniční politiku a diplomacii země.

V této vážné situaci pokládám za nemožné, aby byla naše diplomacie do značné míry ochromena sporem o jmenování velvyslanců, který se rozhořel mezi ministrem zahraničí a prezidentem republiky a který může podle některých náznaků trvat až do voleb v roce 2014.

Vyzývám proto ministra zahraničí Karla Schwarzenberga a prezidenta Miloše Zemana, aby v co nejkratším čase našli potřebnou schodu a soustředili se na spolupráci v rámci podpory českých firem a českého exportu na zahraničních trzích. V situaci, kdy jde o udržení desítek tisíc pracovních míst uprostřed hospodářského poklesu, není prostor pro malicherné personální spory.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…