Chaloupka (VV): Ze silnice na motodrom

18.02.2013 9:57

Každým rokem umírá na silnicích více a více motorkářů a viníkem nejsou vždy pouze řidiči v automobilech či špatná kvalita vozovky, ale často je to právě nebezpečná jízda na motorce.

Chaloupka (VV): Ze silnice na motodrom
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Ačkoliv rozumím potřebě motorkářů po rychlé jízdě na silném stroji, měli by ji provozovat na závodních okruzích, ne na silnicích, kde mohou ohrozit i ostatní.

Jednou z iniciativ, která se snaží přesunout tyto závodníky ze silnic na okruhy a kterou podporuji, je FFRACING.CZ. V rámci svých aktivit umožňuje, aby si motorkáři vyzkoušeli jízdu na závodní trati, kde mají možnost se vyřádit a otestovat si své zkušenosti a jezdecké umění, aniž by ohrožovali ostatní.Součástí jízd je přitom i volitelná motoškola, při níž profesionální jezdci radí svým amatérským kolegům, jak jezdit lépe a bezpečněji.

V ceně kurzovného, které je nastaveno na té nejnižší možné úrovni, aby byly kurzy co nejvíce dostupné veřejnosti, jsou tři tréninkové jízdy s následnou možností jízdy v rámci závodních dní. Ty jsou pořádány tři až čtyři za sezónu a vzhledem k tomu, že na nich spolupracuje Český svaz motocyklového sportu, jsou přítomni i profesionální traťoví komisaři.

Aktivitu FFRACING.CZ považuji za velmi potřebnou, a proto jsem zprostředkoval i schůzku s Besip, který může tyto snahy více zviditelnit. Adrenalinová jízda totiž patří na motodrom, ne na silnice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě