Chalupa: MŽP podpoří zoologické zahrady 16 miliony korun

17.03.2013 18:20

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa vyhlásil dotační program na podporu zoologických zahrad na rok 2013.

Chalupa: MŽP podpoří zoologické zahrady 16 miliony korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Jeho cílem je snaha přispět k zachování biologické rozmanitosti volně žijících živočichů jejich chovem v lidské péči, se zvláštním zřetelem na záchranu ohrožených druhů, a také výchova veřejnosti k ochraně přírody. Pro letošní rok je pro program vyhrazeno celkem 16,2 mil. Kč, stejně jako v roce 2012.

„V dobách úspor je nutné důkladně zvažovat, na které projekty přispějeme a na které ne. Dotace pro zoologické zahrady rozhodně patří k těm užitečným projektům, které stojí za to podpořit a vyhradit na ně prostředky z rozpočtu rezortu životního prostředí,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Dotace mohou být poskytnuty na činnosti a projekty v rámci tří dotačních titulů: 1. Chov ohrožených druhů světové fauny v českých zoologických zahradách, 2. Zapojení českých zoologických zahrad do systému ochrany přírody České republiky, 3. Spolupráce českých zoologických zahrad v rámci mezinárodních chovů ohrožených druhů s významnými zoologickými zahradami v cizině.

Žádosti o poskytnutí dotací z programu mohou do 30. dubna 2013 podávat výhradně provozovatelé zoologických zahrad s licencí vydanou ministerstvem podle zákona o zoologických zahradách, kterých je v současnosti celkem 23.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…