Chládek: Dobešovo chování připomíná předlistopadové totalitní praktiky pohlavárů

18.01.2012 13:15

Sociální demokracie považuje za nepřijatelné chování ministra školství Josefa Dobeše, který odmítá veřejnosti sdělit, kolik peněz vyplácí svým nejbližším úředníkům na odstupném.

Chládek: Dobešovo chování připomíná předlistopadové totalitní praktiky pohlavárů
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Pane ministře, je potřeba vám zřejmě připomenout základní fakta - peníze, které tak ochotně rozdáváte, máte coby vysoký představitel státu pouze ve správě, jsou to peníze daňových poplatníků a ti mají plné právo vědět, jakým způsobem a komu je poskytujete.

Chování Josefa Dobeše, který velkopansky odmítá občanům zdůvodnit odměny státních úředníků, připomíná autoritářské praktiky pohlavárů z předlistopadové doby 1989. ČSSD zásadně protestuje proti snaze návratu takového chování ministrů ve smyslu „stát jsem já“, který svou politikou prezentuje ministr Dobeš.

ČSSD považuje takové chování ministra české vlády za neobhajitelné a při nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny proto budeme Josefa Dobeše interpelovat tak, aby jasně a detailně doložil všechny odměny, které ze státní kasy svým věrným rozdává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…