Chládek: KREDO jako další výbušná nálož na MŠMT

08.08.2012 22:30

Na světlo světa se dostává další vážný problém ministerstva školství. Tentokrát se jedná o projekt KREDO, který má vysokým školám nabídnout analýzy vedoucí mj. ke zkvalitnění výuky a zvýšení jejich otevřenosti.

Chládek: KREDO jako další výbušná nálož na MŠMT
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Tento projekt z éry exministra Josefa Dobeše kritizují i sami rektoři vysokých škol, jde hlavně o problémy s jeho přípravou. Na projekt je vyčleněno půl druhé miliardy korun a měl by být hrazen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK).

Díky pochybnému nastavení ze strany ministerstva školství však reálně hrozí, že peníze nakonec proplaceny nebudou a vysoké školy si KREDO zaplatí ze svého. Je tedy otázkou, zda KREDO neutáhne smyčku na krku již tak zdecimovaného českého vysokého školství ještě více.

Očekávám, že ministr školství Petr Fiala přestane hrát mrtvého brouka a k celé věci se jasně vyjádří. Rád bych slyšel rovněž jeho návrhy, jak hodlá kritickou situaci kolem evropských miliard řešit. Je totiž evidentní, že zde už nejde o budoucnost českého školství, ale o jeho přežití.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.