Chvojka: ČSSD chce zamezit zbytečné šikaně studentů a brigádníků

29.03.2012 20:05

ČSSD zásadně nesouhlasí se zhoršováním pozice studentů a brigádníků a ostatních sezónních pracovníků, které zavedla nová ustanovení zákona o specifických zdravotních službách prosazená vládou Petra Nečase.

Chvojka: ČSSD chce zamezit zbytečné šikaně studentů a brigádníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Občané zaměstnaní na dohodu o provedení práce či pracovní činnosti musí nyní absolvovat před uzavřením dohody vstupní lékařskou prohlídku. Bez ohledu na to, jakou práci budou vykonávat a jak dlouho.

„Novým ustanovením dochází ke zbytečné šikaně studentů a brigádníků. Právě proti této změně podávala sociální demokracie novelu, kterou však bohužel vláda Petra Nečase zamítla. Statisíce občanů vystavila zbytečnému papírování, zbytečným nákladům a zbytečné byrokracii, která bude zatěžovat zaměstnavatele i zaměstnance. Tyto dohody jsou uzavírány na časově omezenou dobu a zpravidla na jiné práce, než které by vyžadovaly zjišťování zdravotní způsobilosti. Zásadně s tím nesouhlasíme,“ řekl poslanec Jan Chvojka.

ČSSD v únoru podala novelu, aby se nová zatěžující administrativní povinnost (podrobení se vstupní lékařské prohlídce) omezila výhradně na prohlídku při vzniku řádného pracovního poměru. Vláda P. Nečase návrh odmítla 7. března s tím, že připravuje vlastní legislativní úpravu, o které však nevíme, zda vůbec a kdy vznikne. Poslanecký návrh ČSSD je schopen tento problém velmi rychle vyřešit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Vinu za tuhle situaci nesou libodemo politici a mainstreamová média

6:04 Rajchl (PRO): Vinu za tuhle situaci nesou libodemo politici a mainstreamová média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důvodům atentátu na Roberta Fica.