Doubrava: Služku konzervativního kapitalismu oplakávají jenom hlupáci

26.04.2013 15:39

Může se zdát, že srovnávám nesrovnatelné. Lze vůbec srovnávat dejme tomu Hitlera a Thatcherovou? Rozsah jejich zla je nesrovnatelný, ale způsob, jak se dostali k moci, jak byli přidrženi u moci, co potřebovali ke své moci, má spolu velmi mnoho společného. Představte si, že by stála v čele ne demokraticky se tvářící Velké Británie, ale diktátorského režimu...

Doubrava: Služku konzervativního kapitalismu oplakávají jenom hlupáci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Byla to zlá žena, svým způsobem to byl klon, opět musím použít jméno Adolfa Hitlera. Hlavním odkazem Thatcherové je, že fašismus (prosazování jedné nemilosrdné falangy) je v podstatě nezničitelný a lidstvo proto nečeká nic veselého. 
 
Jako zmíněný Hitler, také Thatcherová byla jenom nástrojem mocných. Rozdíl byl v tom, že kolem Hitlera byli lidé ještě horší než on. Vytvořili účinnou psychopatickou falangu SA a SS, která byla schopna převálcovat podnikatelskou (firemní) sponzorskou demokracii.
 
Pomocí podnikatelské (firemní) sponzorské demokracie byla dosazena do čela konzervativců a Velké Británie konzervativní Thatcherová.
 
Potřebovali skorofašistku, která by za ně udělala špinavou práci, čili člověka agresivního, který pohrdal lidmi kolem sebe. Kašlala na veřejné mínění. Šla přes mrtvoly, aby zničila odbory, milovala IRA, protože mohla proti ní projevit tvrdou sílu, a v rámci boje proti terorismu dát médiím kdykoliv oficiální náhubek. Hlupáci ji vydávají za velkého podporovatele umenšování zbytečné moci státu. Ve skutečnosti vytvořila tuhý centralizovaný úřednický aparát.
 
Potom přišel listopad 1990, a konzervativci, kteří ji dostali nahoru, usoudili, že Thatcherová už posloužila, odvedla primitivní práci, že je potřeba ji odstavit. Ze dne na den byla zbavena moci.
 
Takhle se nepodařilo odstranit Hitlera, protože mezitím kolem něho vznikl jurský park zvířat SA a jejich vyšší mutace SS. Po roce 1939 již jedinou možností zbavit se Hitlera byl atentát.
 
Demokratičtí politici a vojáci nejsou nadšeni, že by mělo dojít ke konfliktu. Války se nebojí jenom zlý člověk. Proto měl Hitler v letech 1938–1940 úspěch. Byl ochoten riskovat za jakoukoliv rozumnou mez. Krátkodobě se mu to vyplatilo. Také Thatcherové se vyplatilo velké politické riziko. Správně odhadla, že Britové jsou vojensky ještě dostatečně silní.
 
Správně pochopila, že může kašlat na mrtvé, kteří z toho budou, pokud Britové opět obsadí Malvíny – Falklandy a vytlačí Argentince. Primitivní nacionalistický jásot ospravedlní jakýkoliv počet mrtvých. Britský koloniální problém Malvín je proto nevyřešen dodnes a ještě přinese Velké Británii těžkou krizi.
 
Nejstrašnější je, že Thatcherová byla nepopulární, přesto kvůli svému osobnímu zlému charismatu třikrát vyhrála volby, než byla vlastní stranou prostě odstraněna z politiky. Proto se můžeme v budoucnu dočkat ještě horších Hitlerů a Thatcherových. Lidé podlehli iluzi, že tak velké zlo v sukních Británii může (imaginárně) ochránit. Podobnou auru zla měl Hitler – s rozdílem, že Hitler si pěstoval i auru vůdce.
 
Pohřeb zlé ženy byl módní přehlídkou lhostejných diplomatů a politiků a dojatých hlupáků. Královská rodina oficiálně naznačila, že se jí nelíbí, aby rakev doprovázelo hejno vojenských papalášů. Armáda je spojována s monarchií, ne s nějakým jednotlivým (a ještě kontroverzním) politikem. Vojáků přišlo hodně, protože Thatcherová pro vojáky nostalgicky připomíná poslední vojenské vítězství na Malvínách (Falklandách), kterého se Britům poštěstilo. Jiné už nebude, říše skomírá.

Jaroslav Doubrava, senátor Parlamentu ČR za hnutí Severočech.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Doubrava

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…