Dryml (SPOZ): Jmenování nového prezidenta by mělo probíhat důstojněji

11.03.2013 12:09

V minulém týdnu proběhlo jmenování Miloše Zemana do prezidentské funkce, a zatímco byl tento moment jednou z historických událostí naší země, kdy byl poprvé dosazen prezident přímou volbou občanů ČR, podle Vladimíra Drymla celý tento akt narušoval naprosto nepatřičným způsobem pokus médií za každou cenu Miloše Zemana zesměšnit.

Dryml (SPOZ): Jmenování nového prezidenta by mělo probíhat důstojněji
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

"Zpravodajská média mají za úkol především informovat veřejnost o aktuálním dění, bez zbytečných emocí, bohužel stejně jako v průběhu voleb se novináři ani trochu nestydí míchat práci a vlastní názory. Vždyť zatím co se Miloš Zeman věnoval symbolickým rituálům spojenými s přebírání funkce, naše přední deníky si neodpustily několikrát poznámku, že volbu měl vyhrát Karel Schwarzenberg, a jenom kvůli "hloupější polovině národa" nyní musíme trpět Miloše. Neproběhl den, aby se nikdo nepokusil upozornit na kuřáctví našeho prezidenta, kritiky druhořadých stylistů, kteří o etiketě nemají nejmenší ponětí, přesto si dovolí hodnotit manželku a dceru prezidenta, neustálé hledání podtextu i v banálních větách, a v neposlední řadě obrovský mediální prostor pro všechny odpůrce, aby nám ještě po stopadesáté zrekapitulovali, proč je Miloš Zeman zlo", zlobí se senátor.

"Novináři by měli přestat štvát proti sobě společnost a po téměř dvou měsících konečně uznat výsledek voleb, a psát o prezidentovi náležitým - zpravodajským způsobem. Pokud budou nadále média zdůrazňovat, že podle nich měl vyhrát Karel, jak se mají cítit voliči Miloše Zemana, kterých je mimochodem více? Jenom proto že oni nepracují v Praze na pozicích zpravodajů, ale třeba v pekárnách nebo ve zdravotnictví, musí dalších 5 let poslouchat názor, že jsou nepřemýšlející spodina, což stále dokola opakuje především naše kulturní scéna a obyvatele Prahy s vydatnou podporou médií?", odsuzuje umělé dělení společnosti Vladimír Dryml, člen stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL