Fajmon (ODS): EU špatně hospodaří, došly jí peníze. Po ČR bude chtít 5 mld.

07.10.2012 13:53

Už za dva týdny si chce Evropská komise říci členským státům o dodatečných deset miliard eur. Tolik jí totiž chybí v rozpočtu na letošní rok. Evropská komise má přitom povinnost hospodařit s vyrovnaným rozpočtem.

Fajmon (ODS): EU špatně hospodaří, došly jí peníze. Po ČR bude chtít 5 mld.
Foto: ODS
Popisek: Europoslanec Hynek Fajmon

Informaci potvrdil člen rozpočtového výboru Evropského parlamentu Hynek Fajmon (ODS) s tím, že Česká republika by tak měla ještě letos do Bruselu poslat pět miliard korun, aby mohla Evropská komise proplatit všechny slíbené projekty.
 
"Jedná se o bezprecedentní krok a důkaz špatného hospodaření Evropské komise. EU má hospodařit podle schváleného vyrovnaného rozpočtu. Úpravy rozpočtu se dělají běžně, ale částky úprav jsou o jeden až dva řády nižší, než v tomto případě," říká Hynek Fajmon. Podle něj má ale vzniklá situace i výrazně politické pozadí.
 
"Jedná se o politický výstřel Evropské komise, která chce ve spolupráci s Evropským parlamentem donutit Radu k radikálnímu navýšení výdajů v roce 2013 i v letech následujících," dodává europoslanec. "Žádost o změnu rozpočtu v říjnu běžného roku je navíc nesmysl, protože už běží rozpočtový proces pro rok 2013."

Mgr. Hynek Fajmon
poslanec EP
člen místní rady
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
člen výkonné rady
zastupitel

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Fajmon.eu

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…