Fiala (ODS): Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie

18.01.2013 17:00

Včerejší projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny

Fiala (ODS): Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Vážená paní předsekyně , vážené kolegyně , kolegové...                                     


Již dříve jsem sdělil ,že aktivně nepodpořím návrh KSČM a ČSSD na nedůvěru vládě.Nepovažuji především politiku KSČM za lepší alternativu pro tuto zemi než je tato vláda.Tato vláda vládne špatně,ale historickou zkušenost s vládou komunistické strany v této zemi bude těžké překonat.Nerozumím vládním kotrmelcům kolem amnestie.Chvíli ji podporuje ,chvíli  ne,jako ve špatném filmu.Podpora střídá nepodporu,podpis střídá nepodpis.

Mám také zasadní výhrady k vládní politice.Na rozdíl od vlády považuji za hlavní prioritu hospodářský růst a ne plnění Mastrichtských kritérií.Vláda a bohužel vláda ODS nás vleče k Euru.Nevadí že ekonomika neroste.Je nás prostě nutné posadit do dluhového letadla Evropského superstátu.Nevadí že neprosperují rodiny,obce,kraje a země.Nevadí růst nezaměstnanosti,krize podniků a podnikání.Přednost má Evropská integrace.Nevadí ,že přidusíme ekonomiku zvyšováním daní.Hlavně že vlezeme hlouběji do toho klubka dluhů.

Vládní strany a především ODS se obrátili zády ke svým voličům.Pravicový programový koncept nahradila prázdnota.Trest vykoná volič a v případě ODS jde o trest drastický.Přesto všechno komunisté nemohou být alternativa a Radim Fiala dnes nebude Vlastimil Tlustý.

Na závěr stručně k amnestii.Rozsah amnestie považuji za příliš široký a nepovažuji amnestii jako plošné opatření za správný nástroj milosrdenství.Respektuji ale ústavní právo presidenta amnestii udělit.Využiju této příležitosti a děkuji presidentu republiky na konci jeho mandátu za práci kterou pro naši zemi vykonal.
V okamžiku hlasování nemohu říct Pro návrh , ale ani Proti návrhu. Nebudu tedy hlasovat.

Děkuji za pozornost.

Radim Fiala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.