Hašek: Brno by mělo být prosazováno jako jeden z uzlových dopravních bodů

25.02.2012 8:20

Hejtman Michal Hašek jednal s ministrem dopravy.

Hašek: Brno by mělo být prosazováno jako jeden z uzlových dopravních bodů
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v pátek dne 24. února 2012 jednal s ministrem dopravy Pavlem Dobešem. V rámci návštěvy ministra dopravy na jižní Moravě se také uskutečnilo jednání delegace Ministerstva dopravy ČR a Jihomoravského kraje k dopravní problematice jižní Moravy.

„Projednali jsme řadu silničních projektů v městě Brně, které se chystají letos a v příštích dvou letech. Mohu potvrdit, že v září letošního roku bude otevřen Královopolský tunel, významná součást Velkého městského okruhu,“ uvedl na tiskové konferenci ministr Dobeš. K dalším tématům jednání patřila mj. modernizace železniční trati Brno – Přerov a budoucnost Železničního uzlu Brno. „Mám příslib, že národní autorita, tedy Ministerstvo dopravy, bude ve spolupráci s Evropskou komisí prosazovat Brno jako jeden z uzlových bodů. Naším cílem je prosazovat maximální financování jihomoravských silničních i železničních staveb z evropských fondů po roce 2014 z příslušných operačních programů. Kromě brněnského železničního uzlu se jedná o komunikace R43, R52 a R55,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

Ministr Dobeš si v doprovodu hejtmana Haška prohlédl také některé dopravní stavby na jižní Moravě – v Brně Královopolský tunel a možné řešení železničního uzlu Brno. Odpolední část programu návštěvy tvořilo jednání s představiteli města Znojma.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.