Hejtman Martínek: Zasadu transparentního užítí evropských prostředků odmítám porušovat

23.11.2011 12:41

Proplácení faktur je v rukou Regionální rady severovýchod.

Hejtman Martínek: Zasadu transparentního užítí evropských prostředků odmítám porušovat
Foto: archiv
Popisek: Senátor Radko Martínek.

V případě civilního letiště Pardubice, kde Regionální rada pozastavila financování,  postupuje úřad Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod zcela podle pravidel, stejně jako v ostatních podobných případech. Na základě  upozornění Policie ČR jsme provedli příslušné šetření ve všech v těchto chvílích schválených a probíhajících projektech z Regionálního operačního programu.  Tam, kde jsme zjistili souvislosti s údaji, které nám poskytla policie,  jsme se rozhodli provést  nezávislé šetření, abychom posoudili, zda vysoutěžená cena odpovídala cenám v čase obvyklým. Zároveň jsme poskytli policii veškeré informace o případech vykazujících podobnost s jejím upozorněním.

Pokud se týká zastavení proplácení, je tato věc čistě v rukou příslušného úředníka regionální rady. Do těchto rozhodnutí jako předseda Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod jsem nikdy nezasahoval a taky zasahovat nebudu.

Z celé záležitosti nemám vůbec žádnou radost. Předem jsem upozorňoval na chybný postup při výběrovém řízení a učinil jsem veškeré kroky k tomu, aby se takovému postupu zabránilo. Nicméně neúspěšně. Pokud se potvrdí, že výběrové řízení na stavební firmu pověřenou modernizací pardubického letiště bylo netransparentní, bude paradoxně právě Pardubický kraj tím, kdo  ponese finanční náklady za toto rozhodnutí.

Tento problém se v žádném případě nebude projednávat na vnitrostranickém fóru. Evropské prostředky jsou prostředky veřejnými a jejich použití musí být jasné a transparentní. Tuto zásadu v žádném případě nehodlám porušovat.

Radko Martínek
hejtman Pardubického kraje
předseda Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod

Dále čtěte:
Martínek (ČSSD): Je potřeba navrhovat projekty, které nepřinesou další náklady
Pardubice: Aktuální zprávy z letiště, tentokrát už na speciálním webu

Peake: Intenzivně vnímám potřebu Pardubického kraje napojit se na dálniční síť
 

##PROFIL 308##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.