Herman (KDU-ČSL): Rozhodl jsem se aktivně politicky angažovat ve prospěch ČR

10.05.2013 13:36

Daniel Herman vstoupil do KDU-ČSL

Herman (KDU-ČSL): Rozhodl jsem se aktivně politicky angažovat ve prospěch ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Daniel Herman, bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, se bude politicky angažovat.

„Dne 9.5. 2013 v odpoledních hodinách byl na základě své přihlášky přijat za člena KDU-ČSL v obvodní organizaci Prahy 1“, sdělil Jan Wolf, předseda této obvodní organizace.

Předseda KDU-ČSL dnes uvítal vstup Daniela Hermana do strany.  „ Jsem rád, že se nám v osobě Daniela Hermana dostává do našich řad zkušená a silně vyprofilovaná osobnost. Jsme strana, která se hlásí k pravicové politice a nese s sebou tradičně silný akcent na sociální a tradiční hodnoty.

Křesťanskodemokratická politika se ukazuje jako jasné a svébytné řešení pro Českou republiku.  Daniel Herman je člověk, který  - při jeho zkušenost a vlastnostech -  bude platnou součástí naší snahy obhájit v naší republice svobodu a prosazovat odpovědnou solidaritu a sociální spravedlnost,“ řekl dnes předseda strany Pavel Bělobrádek.

Daniel Herman své důvody pro politické angažmá shrnul takto:  „Vážím si zájmu KDU-ČSL o spolupráci a rád její pozvání přijímám. Celoživotně sdílím křesťansko-demokratické hodnoty a jsem přesvědčený, že model sociálně-tržního hospodářství je velmi vhodnou nabídkou i pro naši zemi.
Často hovořím o svobodě. Svoboda je prostorem, který potřebuje být naplněn pozitivním a konstruktivním obsahem. Protože chci k tomuto pozitivnímu naplňování konkrétně přispět, rozhodl jsem se vstoupit do KDU-ČSL a v jejích řadách se aktivně politicky angažovat ve prospěch České republiky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.