Janeček (ČSSD): Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže…

04.09.2012 6:24

Malá rekapitulace práce v krajském zastupitelstvu a oslovení občanů našeho kraje před volbami do krajského zastupitelstva.

Janeček (ČSSD): Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže…
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Rozhodnutí kandidovat do krajského zastupitelstva souvisí s mým osobním přesvědčením, že pouze aktivním přístupem a veřejnou angažovaností můžeme měnit naše okolí k lepšímu. S takovým přesvědčením jsem pracoval i v minulém krajském zastupitelstvu, ve kterém jsem se věnoval především tématům ekonomiky, zdravotnictví a školství.  Pracoval jsem jako místopředseda finančního výboru, člen školského a zdravotního výboru. Hodně pozitivních změn se podařilo prosadit, řada dlouhodobých úkolů k finálnímu řešení ještě čeká  na příští krajské zastupitele. Osobně považuji za nejvýznamnější oblast zdravotnictví a k tomuto rezortu přichýlenou sociální sféru. Právě zde je maximálně koncentrováno to, co je očekáváno od sociálně – demokratické politiky: Prosazování mezigenerační solidarity, zajištění  lidské důstojnosti ve všech životních situacích, dostupnost  kvalitní lékařské péče pro všechny skupiny obyvatel.V těchto oblastech se stát chová stále více cynicky a množství úkolů zejména v sociální sféře vkládá na bedra krajů. Kraje musí na tuto novou situaci efektivně reagovat. Čeká nás množství práce, protože nelze dopustit, aby se  lidé museli obávat toho, že princip solidarity a důstojnosti bude narušen právě ve složitých životních situacích. 

Práce krajského zastupitele je náročná, o tom jsem se mohl sám přesvědčit v minulém volebním období. Jsem tak rád, že mohu vždy počítat  s podporou a pochopením mojí rodiny. Jako lokální patriot Rychnovska chci práci v krajském zastupitelstvu zaměřit na podporu rozvoje našeho regionu. Protože rychnovským rodákem byl i Karel Poláček, rád bych citoval jeden jeho výrok, který může být i výzvou k tomu, abychom přišli ke krajským volbám, protože krajské zastupitelstvo výrazně ovlivňuje život našeho regionu. A pouze, pokud se sami tohoto procesu budeme aktivně účastnit, (nikoli pokud si budeme jen navzájem radit nad sklenicí pěnivého moku v nejbližším pohostinství), pohnou se věci k lepšímu. Měli bychom volit ty, za které nemluví slova, ale činy. Karel Poláček to věděl, když říkal: Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…