Jankovský: S Kristýnou Kočí jsem vždy jednal otevřeně a korektně

29.03.2012 16:14

Reakce ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského na uveřejněný odposlech

Jankovský: S Kristýnou Kočí jsem vždy jednal otevřeně a korektně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Předně jsem nucen konstatovat, že se mě lidsky velice dotklo, že i já jsem byl součástí manipulačních her a nahrávání od osoby, se kterou jsem vždy jednal velmi otevřeně a korektně.

Okolnosti této nahrávky jsou následující:

Na přelomu roku 2010/ 2011 nebyly moje vztahy s vedením VV ideální. Důvodem byly různé fámy o mojí pozici a o mojí práci na ministerstvu pro místní rozvoj. Kristýna Kočí mi v té době tyto fámy potvrdila a mluvila o mojí výměně.

Někdy na počátku minulého roku jsem byl Kristýnou Kočí informován o sílící nespokojenosti v poslaneckém klubu a o jejím záměru vytvořit v klubu frakci, která by omezila vliv Víta Bárty.

V průběhu doby jsem dostával protichůdné informace. Díky tomu jsem nepřikládal plánu na vznik svébytné frakce velkou váhu. Počátkem března jsem byl Kristýnou Kočí informován, že se také v rámci koalice ozývají hlasy, podporující její vznik s vidinou jiného koaličního rozložení.

V inkriminovaný den, ze kterého pochází nahrávka, jsem byl v průběhu krátké společné cesty autem postaven před velké množství informací. Proto jsem doporučil týdenní odklad. Během něj jsem informace vyhodnotil jako nepodložené a možnost vzniku frakce jsem považoval za nesprávnou. O tom jsem také Kristýnu Kočí informoval. Tím pro mne tato záležitost skončila. Až 4. 4. 2011 jsem informoval ve večerních hodinách Víta Bártu o skutečnostech, které jsem popsal během soudního přelíčení.

Události následujících týdnů proběhly zcela nezávisle a bez mého vlivu. Následně se atmosféra uklidnila a klub se sjednotil. Za svoji chybu považuji skutečnost, že jsem celou situaci podcenil a o těchto skutečnostech jsem neinformoval vedení strany, přestože se naše vztahy dostaly do standardní polohy.

Vzhledem k probíhajícímu soudnímu líčení se k této věci nebudu dále vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…