Jarolím (VV): Ministr Pavel Dobeš jde v kmotrovských šlépějích

19.04.2012 21:02

Vyjádření k odvolání ředitele SŽDC Pavla Habarty.

Jarolím (VV): Ministr Pavel Dobeš jde v kmotrovských šlépějích
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Byl jsem informován, že dnes byl, na pokyn ministra dopravy Pavla Dobeše, správní radou odvolán ředitel SŽDC pan Habarta. Upozorňuji, že je to jeden z kontroverzních kroků ministra Dobeše, na které jsem již před měsícem upozorňoval výkonnou radu VV.  

Osobně se domnívám, že urychlený odchod K. Peake má přímou souvislost s mým požadavkem na odvolání Dobeše z postu ministra dopravy a vyloučením z VV.

Chápu okamžitou reakci K. Peake, kdy v neděli deklarovala snahu kandidovat na předsedkyni VV a rozesílala dopisy o jednotě strany a v úterý vystoupila z VV pro zachování Dobeše na ministerstvu dopravy. Proto také K. Peake, ještě z postu místopředsedkyně, apelovala na předposledním grémiu na nevyloučení Dobeše z VV, ale požadovala vyčkat do středy, kdy dle jejích slov měl sám složit funkci. V úterý pak vše vyřešila odchodem.

V rámci "podivných" transakcí na MD jsem na výkonné radě několikrát požadoval okamžité odvolání generálního ředitele ČD pana Žaludy a zejména šedé eminence ministerstva dopravy pana Hampla. Několikrát jsem ministra Dobeše žádal o Hamplovo odvolání, a to jak z dozorčí rady ČD tak SŽDC a to kvůli jeho podivným transakcím, které připravoval. Stejně tak jsem upozorňoval na liknavost ministra Dobeše a náměstka Hampla při řešení kauzy D47, kdy jejich postoj a kroky jasně mařili snahu vedení ŘSD a pana Poruby na odhalení, vyšetření a nápravy celé situace včetně mé snahy o řádné potrestání viníků.

Dnešní čistku na SŽDC považuji za první z kroků ministerstva patřícího platformě K. Peake s cílem odstranit všechny, kteří mohou překážet v návratu starých pořádků zavedených ODS, ČSSD a kmotry a nastolení dohod o zachování kostlivců ve skříni. Předpokládám, že dalším odstraněným bude R. Poruba z ŘSD.

Jsem připraven ventilovat všechny mé informace o poměrech na ministerstvu dopravy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.