John: Marasmus nepřinesly VV! Ale například pan Rath, který si nosí 7 miliónů v krabici

12.12.2012 13:04

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 12. 2012

John: Marasmus nepřinesly VV! Ale například pan Rath, který si nosí 7 miliónů v krabici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Děkuji za slovo.

Vážené paní poslankyně, vážení poslanci, tak mě vyděsil pan kolega Rykala, když tady oznámil, že máme dluhy, tak jsem to honem kontroloval u své daňové poradkyně. Opravdu žádný dluh nemám. On paušalizuje. Stejně tak Věci veřejné nemají všichni dluhy.

Jejich zadlužení je úplně stejné, jako zadlužení ostatních poslanců. Někteří si vzali hypotéky, stejně jako někteří poslanci sociální demokracie a ODS. A někteří nemají dluhy žádné.

A ty dluhy - to není příčina marasmu. Příčinou nejsou Věci veřejné, které sem přišly (smích - potlesk). No, jistě, tak si to řekněme. Příčinou marasmu, že možná někteří z vás brali úplatky za gripeny. Příčinou marasmu je, že jste potlačili policii, aby se to nevyšetřilo. Příčinou marasmu je, že tady někdo bral úplatky za letouny Casa, za binga, za obrněné transportéry, za pandury, že jste tady tolerovali předražené dálnice, že jste tady tolerovali předražené mýtné.

Marasmus jste sem přinesli vy! A například pan Rath, který si nosí 7 miliónů v krabici. To je ten marasmus! Věci veřejné jenom nasypaly písek do soukolí, abyste nemohli krást! To je všechno. (Potlesk poslanců Věci veřejných.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU uvalí sankce proti čtyřem médiím. Děláme, co je třeba

8:01 Premiér Fiala: EU uvalí sankce proti čtyřem médiím. Děláme, co je třeba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sankcím proti vybraným médiím.