Karel Nedbálek (ČS): Proč Česká Suverenita usiluje o vstup do Evropského parlamentu?

03.03.2014 14:05

Je častým omylem těch, kteří nechápou skutečný národní zájem naší republiky, že nejrychlejší cestou, jak zajistit územní celistvost a nedotknutelnost našich hranic, je urychlené vystoupení z Evropské unie. Česká Suverenita i já osobně jsem naopak přesvědčen, že nejpřirozenější cesta vede právě do Evropského parlamentu, kde zcela jistě můžeme a vlastně musíme společně s poslanci z Polska, Velké Británie, Slovenska, Slovinska, Chorvatska a dalšími prosazovat v Evropské unii návrat k původním principům tohoto společenství.

Karel Nedbálek (ČS): Proč Česká Suverenita usiluje o vstup do Evropského parlamentu?
Foto: Česká suverenita
Popisek: JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.

Tedy musíme se vrátit do stavu před přijetím Lisabonské smlouvy. EU musí být i nadále společenstvím nezávislých a suverénních států a důsledně musí bez jakýchkoliv barier zajišťovat volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu.

Česká Suverenita nedovolí prolomení Benešových Dekretů diktátem, nebo nařízením z Bruselu.

Svrchovanost naší země je základním předpokladem prosperity a svobody. Stejně jako spojenecké vazby. Musí však mít vzájemně výhodnou podobu. Chceme se všemi sousedy a spojenci žít v přátelství, míru a vzájemně výhodné spolupráci.

Budeme usilovat o model Evropské unie, v němž klíčovou roli hrají spolupracující národní státy, nikoli unijní byrokracie.

V Evropském parlamentu musí mít zastoupení Česká Suverenita, která celá léta varuje před nebezpečími, která plynou z Lisabonské smlouvy. Pokud při podpisu LS byla České republice slíbena výjimka, není nejmenšího důvodu, abychom na ní netrvali. Stejně jako Polsko a Spojené království Velké Británie a Severního Irska si uvědomujeme, že v majetkových otázkách nesmí být evropské právo nadřazeno právu českému.

My nechceme a nebudeme nikdy hájit zájmy nikoho jiného než občanů České republiky včetně těch, kteří žijí v příhraničních oblastech. Nebudeme se klanět nadnárodním korporacím, bankám ani nevoleným úředníkům z Bruselu. Budeme na půdě Evropského parlamentu hájit zájmy lidí, kteří zde žijí a chtějí vychovávat své děti a umožnit kvalitní dožití svých rodičů bez obav, že je někdo opět bude přesidlovat z míst, kde celý život žili.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: necenzurovane.informace

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…