Herold (ODS): První krok ke spáse ODS

07.12.2013 22:19

ODS se nachází v kritické fázi svého života, ve které se od ní očekává rychlá a správná analýza situace a následná reakce jako podmínka dalšího přežití této politické strany.

Herold (ODS): První krok ke spáse ODS
Foto: archiv, tan
Popisek: Lukáš Herold (ODS)

Bez patřičného odstupu, časového i stranického, mnohem strměji stoupá riziko možného pochybení, které ODS definitivně pohřbí.

Negativních vlivů, které ODS musí řešit, je v jejím vnitřním a vnějším prostředí příliš mnoho, proto nelze, než počítat s rekonstrukcí strany na několik let dopředu. S vědomím toho si může strana dovolit nedělat ukvapená rozhodnutí, zato pečlivě a srozumitelně nastavit proces obnovy, pomalý - pokorný, ale zároveň sebevědomý.

Po počáteční hysterii je třeba uklidnit emoce a začít se zamýšlet nad tím, co, kdo, kdy, kde, jak, komu a proč bude nabízet. Protože tyto otázky ODS v posledních několika volbách zcela opominula a byla za to po zásluze potrestána. Nevěřím totiž tomu, že by se od nás odvrátili voliči a priori kvůli korupci, či uměle vytvořeným skandálům. ODS neposkytla svým voličům záchytný bod v podobě jasného a snadno zapamatovatelného programu. Lidé přestali věřit tomu, že jim ODS může být prospěšná. Přitom máme k dispozici cennosti, kterými politické strany a hnutí dneška nedisponují, ideové pilíře a Poděbradské artikuly. Kladu si tedy otázku, jak je možné, že tyto cennosti nedokážeme aplikovat do volebních programů a běžného politického života. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Herold

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…