MMR: Chceme větší důraz na ochranu spotřebitele

20.04.2012 10:07

V těchto dnech vrcholí přípravy novely zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání a o výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu. Hlavním účelem této dílčí novely je zvýšení ochrany spotřebitele, jeho lepší informovanost a zpřesnění podmínek podnikání pro cestovní kanceláře a cestovních agentury. Snahou ministerstva je aby tato dílčí novela začala platit hned na začátku roku 2013.

MMR: Chceme větší důraz na ochranu spotřebitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Nastavení jasných a srozumitelných pravidel v oblasti cestovního ruchu je jedním z hlavních plánů MMR pro letošní rok. Kromě novely zákona připravuje MMR také novou koncepci pro období 2014 – 2020. Jedná se o základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí budou cíle, priority a konkrétní opatření, které budou realizovány na podporu rozvoje cestovního ruchu v tomto období.

Diskusi k tématu cestovního ruchu v České republice a k jeho koordinaci otevřeli zástupci MMR také na konferenci „Cestovní ruch na prahu 3. tisíciletí“, která se konala tento týden v Praze.

Nutnost novelizovat zákon o cestovním ruchu vzešla z vyhodnocení současného stavu a z konzultací s odbornou veřejností. Dalším popudem bylo zpoždění novely Směrnice Rady č. 90/314/EHS o souborných službách pro cesty, pobyty a zájezdy ze strany evropské komise Tato „dílčí novela“ byla zařazena do Plánu legislativních prací vlády na rok 2012.

„Do budoucna chceme také nastavit systém řízení cestovního ruchu který bude fungovat na principech destinačního managementu a na kvalitní mezisektorové komunikaci. Chceme, aby již nedocházelo k poklesu výkonnosti cestovního ruchu, snižování konkurenceschopnosti destinací a podnikatelů a tím k poklesu příjmů státního rozpočtu generovaných cestovním ruchem“, říká ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hroza (TOP 09): Schválili jsme další navýšení kapacity Vodojemu Kopanina

22:01 Hroza (TOP 09): Schválili jsme další navýšení kapacity Vodojemu Kopanina

Hlavní město prostřednictvím Pražské vodohospodářské společnosti zmodernizuje Vodojem Kopanina, čímž…