Ministr Chalupa: Výhrady starostů k těžbě břidlicových plynů pozorně vnímám

12.03.2012 18:30

Situaci kolem břidlicových plynů na Náchodsku chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty.

Ministr Chalupa: Výhrady starostů k těžbě břidlicových plynů pozorně vnímám
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Ministr Tomáš Chalupa přijal v pondělí 12. března na Ministerstvu životního prostředí delegaci starostů z Náchodska, Broumovska a Trutnovska. Zástupci měst a obcí přijeli ministra Chalupu oficiálně pozvat do svého regionu v souvislosti s možným zahájením průzkumu zásob břidlicových plynů.

Setkání ministra Chalupy se starosty je v brzké době plánováno právě na Náchodsku. Situaci okolo projednávané těžby břidlicových plynů chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty v regionu.

„Názory starostů a jejich výhrady vnímám velmi pozorně. Na toto téma budu se starosty dále hovořit - nabízí se totiž otázka, jestli je zákon o geologických pracích v tuto chvíli schopen reagovat na technologický pokrok a nové situace s ním související a jestli by se neměla vést debata s Ministerstvem průmyslu a obchodu o jeho novelizaci,“ říká ministr Chalupa.

Organizací a naplánováním pracovního setkání se zástupci samospráv na Náchodsku, Broumovsku a Trutnovsku pověřil po dohodě s přítomnými starosty ministr Tomáš Chalupa poslankyni Zdeňku Horníkovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!