Ministryně Müllerová: Ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité

06.05.2013 18:01

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová jednala s generálním ředitelem a předsedou představenstva České spořitelny Pavlem Kysilkou o budoucnosti sKaret.

Ministryně Müllerová: Ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité
Foto: top09.cz
Popisek: Bývalá senátorka Ludmila Müllerová

 

Jednání o sKartách pokračují. Na základě čtvrtečního usnesení vlády se dnes odpoledne setkala ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová s generálním ředitelem a předsedou představenstva České spořitelny Pavlem Kysilkou. Dohodli se, že vznikne pracovní skupina složená z expertů MPSV, Úřadu práce ČR a České spořitelny.
 
sKarty upravuje několik právních předpisů, a jestliže by došlo k ukončení projektu, bude nutné je změnit. Zmiňovaná pracovní skupina se ale také bude zabývat variantami dalšího řešení celého projektu. Ta se především zaměří na srovnání možných nákladů pro případ, že by projekt pokračoval nebo naopak, že by byl celý zrušen. Závěry jejího jednání ministerstvo samozřejmě nejdříve sdělí vládě, pak médiím.
 
 
„Případné ukončení projektu sKaret by bylo velmi složité. Rozhodně však nesmí mít žádný vliv na výplatu dávek, to považuji za naprosto zásadní. Celý problém analyzujeme na MPSV. Nepřipustíme, aby vládou doporučené ukončení projektu sKaret bylo pro jejich držitele jakkoliv zmatečné nebo nekomfortní,“ řekla po jednání ministryně Ludmila Müllerová.
 
„Dal jsem paní ministryni osobní příslib, že v České spořitelně uděláme maximum pro to, aby výplaty v každém případě běžely dál zcela hladce,“ uvedl generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka.
 
Na dnešní pracovní schůzce se neprojednávaly kompenzace vůči České spořitelně. „Tato otázka bude na stole až po té, co budeme mít jasné řešení, jak bude projekt vyřešen. Také jsme se dohodli, že potřebu a případnou výši kompenzace posoudí nezávislý auditor vybraný na základě transparentního výběrového řízení,“ konstatovala ministryně Müllerová.
 
Štěpánka Filipová 
tisková mluvčí MPSV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…