Moučková (KSČM): Má v Praze 7 zůstat poliklinika?

31.10.2012 7:34

Zářijové veřejné fórum na téma "Deset problémů Prahy 7" umožnilo zájemcům, aby se vyjádřili k tomu, co je nejvíce tíží.

Moučková (KSČM): Má v Praze 7 zůstat poliklinika?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Účastníci akce si nejvíce stěžovali na chování nepřizpůsobivých občanů, kriminalitu, drogy a herny. V debatách se často objevovaly i otázky nadměrné zátěže dopravou v některých ulicích či úklidu chodníků. Při závěrečném shrnutí ovšem zazněly i hlasy, že jeden problém nebyl mezi diskutovaná témata zařazen - zdravotnictví. Přitom právě ono zajímá mnoho lidí.

Praha 7 nemá nemocnici. Usnesením Obvodního zastupitelstva z října 1991 byla zřízena příspěvková organizace Sdružené ambulantní zařízení. Tato poliklinika poskytuje léčebnou a preventivní péči již desítky let. Sídlí v budově bývalých Elektrických podniků, kde ovšem nájemní smlouva končí v roce 2016. Na první pohled by se mohlo zdát, že diskutovat nyní o její budoucnosti je předčasné. Není tomu tak. V Praze 7 se řeší i umístění radnice. Nájem v budově ministerstva financí na nábřeží kpt. Jaroše končí v r. 2015. Má se společně s novou či rekonstruovanou budovou počítat i s umístěním nové polikliniky? Má ji nadále zřizovat městská část? To jsou některé z otázek, o nichž již delší dobu mezi sebou diskutují členové zastupitelstva. Je ale pravda, že nikdo se zatím nezeptal občanů městské části na jejich názor.

Veřejná debata na téma »Poliklinika v Praze 7: ano, nebo ne?« se uskuteční v úterý 20. listopadu od 17 hodin v restauraci Pražan na Výstavišti.Zvu na ni občany jako zastupitelka za KSČM a připravuji i krátkou anketu, v níž se k budoucnosti tohoto zdravotnického zařízení bude moci vyjádřit každý účastník. Mohou se ovšem vyskytnout i dotazy, které se týkají zdravotnictví v celém hl. m. Praze, na něž bude připravená reagovat poslankyně, členka ZHMP a jeho zdravotnického výboru Marta Semelová. Pozvala jsem také radní MČ Praha 7 Marcelu Justovou (ODS), která má tuto oblast na starosti. Výsledky veřejné debaty a ankety se mohou stát podkladem pro rozhodování zastupitelstva o budoucnosti polikliniky.

Miroslava Moučková, předsedkyně Kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha 7

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě