Zábranský (Piráti): Radní dali zelenou výstavbě městského bytového domu v Praze 7

18.02.2024 8:05 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila čerpání koeficientů podlažních ploch z městských pozemků za účelem výstavby nového městského bytového domu v Holešovicích. Městská část Praha 7 díky tomu bude moci postavit o dvě patra vyšší dům.

Zábranský (Piráti): Radní dali zelenou výstavbě městského bytového domu v Praze 7
Foto: Repro iDnes
Popisek: Pirátský radní pro bydlení a transaprentnost, Adam Zábranský

Díky rozhodnutí pražských radních vznikne přibližně o 24 městských bytů více. Část z nich bude v trvalé dispozici Prahy. „Na výstavbu bytového domu, který pomůže zvýšit nabídku cenově dostupných malometrážních bytů, schválilo zastupitelstvo ještě v roce 2021 dotaci pro městskou část ve výši 173 milionů korun z Fondu rozvoje dostupného bydlení. Podmínkou čerpání dotace je, že 30 procent vystavěných bytů bude v trvalé dispozici hlavního města Prahy,“ říká radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

Součástí projektu bytového domu v rozvíjející se čtvrti Holešovice-Bubny-Zátory je i komplexní revitalizace ulice Za Papírnou, úprava povrchů, prověření možnosti umístění stromořadí v délce celé ulice a její příprava pro případné rozšíření v budoucnu. V parteru domu bude komerční i občanská vybavenost a vznikne zde prostor pro dětskou skupinu pro minimálně 21 dětí a hřiště na sousedícím pozemku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…