Moučková (KSČM): V Praze 7 se připravuje druhé referendum

09.12.2012 11:35

Nejvyšší správní soud vyhlásil na návrh přípravného výboru v Praze 7 referendum ke čtyřem otázkám týkajícím se nové radnice.

Moučková (KSČM): V Praze 7 se připravuje druhé referendum
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Hlasování by se mělo uskutečnit ve stejném termínu, na který je vyhlášeno i první kolo prezidentských voleb, tj. v pátek a sobotu 11. a 12. ledna. Současný zmatek kolem registrace prezidentských kandidátů však vyvolává otázku, zda by takové rozhodnutí vůbec bylo možné vykonat v případě, že by došlo k posunutí termínu prezidentských voleb.

Budeme-li ale vycházet z toho, že se nakonec tahanice kolem registrace kandidátů vyřeší včas, pak by podle mého názoru bylo užitečné využít možnosti referenda i pro položení dalších důležitých otázek. Na dnešním zasedání zastupitelstva se bude projednávat mimo jiné i návrh na vyhlášení druhého místního referenda, jistěže ve stejném termínu jako má být to nařízené soudem.
 
KSČM navrhla, aby se občané vyjádřili k tomu, zda chtějí v budoucnu zachovat zdravotnické zařízení léčebně preventivní péče poskytující všeobecnou ambulantní zdravotní péči. K osudu polikliniky jsme uspořádali veřejnou besedu, jejíž účastníci vyplňovali na toto téma anketu. Jistě nepřekvapí, že většina z nich se vyslovila pro její zachování. Ozvalo se mi i několik občanů, kteří na besedu nemohli přijít, ale vyplněním ankety chtěli podpořit myšlenku, že by městská část Praha 7 měla vyřešit umístění polikliniky poté, co jí v roce 2016 vyprší nájem ve stávajících prostorách. A pokud se nyní má rozhodovat o tom, kde bude sídlo radnice, pak je nejvyšší čas myslet i na polikliniku. Úvahy o jejím »nenápadném« zániku kvůli tomu, že by ji nebylo kam přestěhovat, považuji za nepřijatelné ohrožení této důležité služby pro obyvatele Prahy 7.
 
Místní referendum, o jehož vyhlášení dnes budeme hlasovat, by se mělo týkat i možnosti vytvořit pěší zónu na ulici Milady Horákové od Letenského po Strossmayerovo náměstí a o vedení tranzitní dopravy mezi Hlávkovým mostem a tzv. Novým Trojským mostem pod povrchem. Jsem přesvědčená, že občané městské části by měli dostat šanci přemýšlet také o dalších možných velkých investičních akcích a vyslovit se k nim.  
 
Miroslava Moučková, zastupitelka MČ Praha 7 za KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě