ODS: Náš na kandidát na prezidenta je Přemysl Sobotka

09.07.2012 19:49

Usnesení Výkonné rady ODS

ODS: Náš na kandidát na prezidenta je Přemysl Sobotka
Foto: red
Popisek: Logo ODS

· Výkonná rada potvrzuje, že kandidátem ODS do přímé volby prezidenta republiky je vítěz prezidentských primárek Přemysl Sobotka.

· Výkonná rada konstatuje, že pokus ČSSD vytvořit z majetkového vyrovnání státu a církví umělé a zástupné téma podzimních krajských a senátních voleb je projevem jednoznačné snahy zamaskovat žalostné výsledky čtyřleté vlády socialistických hejtmanů.  

· Výkonná rada prohlašuje, že v krajích, kde to umožní výsledek podzimních voleb, bude ODS v krajských radách preferovat spolupráci se stranami a hnutími od středu doprava. ODS je připravena spoluvytvářet koalice rozpočtové odpovědnosti proti ČSSD a zabránit tak dalšímu enormnímu zadlužování krajů.

· Výkonná rada konstatuje, že aktuální vývoj v Evropské unii, který se odrazil i na posledním zasedání Evropské rady, dává plně za pravdu obezřetnému, realistickému a pragmatickému přístupu k evropské integraci, který ODS dlouhodobě zastává.

· Výkonná rada oceňuje, že se do závěrů Evropské rady podařilo prosadit ukončení zátěžových testů jaderných elektráren v Evropské unii. Obě české jaderné elektrárny v těchto testech obstály a hodnocení jejich bezpečnosti se nyní může vrátit do standardního režimu. ODS je nadále připravena podporovat rozvoj bezpečné výroby energie z jaderných zdrojů v České republice.

· Výkonná rada vnímá, že situace v oblasti čerpání evropských fondů je velice vážná. ODS nyní řeší řadu problémů, které v souvislosti s čerpáním evropských fondů vznikly v minulosti, je však připravena ve spolupráci se všemi demokratickými parlamentními stranami urychleně hledat východiska nejvhodnější pro Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…