Okamura: Oběti Klausovy amnestie by měly žalovat stát

03.01.2013 8:17

Tato amnestie je plivanec do tváře všem slušným občanům, policistům, státním zástupcům, soudcům.

Okamura: Oběti Klausovy amnestie by měly žalovat stát
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Dokazování mnoha kauz stálo společnost mnoho peněz - tahle investice je nadobro zmařená.V případě takových plošných amnestií mi uniká účel. K čemu je vlastně taková amnestie prospěšná? Komu ku prospěchu? Když chceme uvolnit věznice, stačilo by přezkoumávat podezřelé kauzy - justiční omyly a zločiny - a propouštět nevinné lidi. Prezident mj.  omilostnil téměř všechny zločiny spáchané a šetřené před více než osmi lety, na které je trest do 10 let. Takže korupčníci, podvodníci, tuneláři aj. jsou v pohodě a nepostižitelní.

Je k zamyšlení, proč zrovna prezident  zastavil vyšetřování a souzení  tresných činů s tak vysokou hranicí trestu - 10 let. Prezident neamnestoval  jmenovitě některé trestné činy, ale zrovna korupci, podvody, tunelování, velké stamilionové zlodějny pardonoval a připravil tak tisíce lidí o možnost  domoci se v návaznosti na trestní řízenítaké náhrady škody.

Z tohoto pohledu je Klausův krok vyloženě sprostý a já doporučuju obětem žalovat stát o náhradu škody způsobenou Klausem.

Už Platón psal, že při výchově nové generace je víc, než rodiče, důležitější společenská atmosféra. Jaký je takto pojatá amnestie signál společnosti? To je opravdu plivnutí do tváře všem slušným a poctivým lidem. Okradeným a podvedeným obětem a také všem daňovým poplatníkům co hradili škody. Prezident řekl natvrdo: "zavřete oči a zapoměňte na zloděje, budiž jim odpuštěno".

Tomio Okamura

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…