Paroubek: Když Kubice mluví o politické nezávislosti policistů, zvedá se mi žaludek

03.12.2011 14:44

Pokud se náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák sešel s politiky a sděloval jim informace z vyšetřování, měl by odejít. Jsem však ohromen drzostí ministra vnitra Jana Kubiceho, který žádá „striktní apolitičnost policistů" a vyzývá proto k rezignaci Husáka.

Paroubek: Když Kubice mluví o politické nezávislosti policistů, zvedá se mi žaludek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Je to paradox: Husák si jako policejní prezident zažil v praxi, co to znamená „striktní apolitičnost policistů" v podání Jana Kubiceho, který těsně před sněmovními volbami v roce 2006 přinesl do Poslanecké sněmovny tzv. Kubiceho zprávu a jeho dnešní první náměstek Jaroslav Hruška, ve spolupráci s jeho dnešní policejní ombudsmanskou Blankou Kosinovou-Besserovou, zařídili jeho únik do médií. Rezignoval tehdy Kubice? Nikoliv, počkal si, až bude „začunkováno" vyšetřování a konstruoval vesele další kauzy, na jejichž konci byl zničený život Věry Jourové.

Pane Kubice, o politické nezávislosti raději mlčte, zvedá se mi z vás žaludek! Ve vašem případě je to jako kdyby prostitutka kázala o pohlavní zdrženlivosti.

Stejně tak netrpím žádnými sympatiemi k policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, a vlastně jej ani neznám. Měl jsem však možnost seznámit se jak s návrhy ministerské komise ohledně úspor i s reakcí policejního prezidenta (oba dokumenty naleznete ke stažení zde:  http://www.vasevec.cz/vip-blogy/exkluzivne-lessy-pise-kubicemu-zadate-po-mne-populisticke-uspory-ktere-destabilizuji-polic). Mohu jednoznačně potvrdit obavy některých špičkových policistů, že Kubiceho motivací je dosáhnout některých změn na vysokých policejních postech a nikoliv efektivní úspory.

Pokud chce Kubice a jeho staronový tým šibalů z ÚOOZ dosáhnout změny na postu policejního prezidenta a šéfa ÚOOZ, měl by to říci rovnou a nehrát s veřejností divadlo, že mu jde o úspory v policii. Koneckonců, materiál úspor nebyl schopen ani jednou veřejně či na půdě Poslanecké sněmovny obhájit.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Dále čtěte:
Kubice s Lessym na nože: Policejní náměstek se pozdravil s "kmotry" 
Lessy ke Kubicemu: Když ty, tak já taky. Chce svého náměstka

##PROFIL 221##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Až čtvrtina gayů a leseb v Česku reportuje sebevražedné myšlenky

16:05 Kolaja (Piráti): Až čtvrtina gayů a leseb v Česku reportuje sebevražedné myšlenky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k LGBT komunitě.