Paroubek: Ministr Kalousek by si měl sundat růžové brýle

07.02.2013 4:31

Ministr financí Miroslav Kalousek v nedělní debatě na TV Prima mimo jiné hovořil o úspěšném čerpání peněz z Evropských fondů. Tento nejdéle úřadující ministr financí České republiky pochopitelně odmítá veškerou kritiku. Jako by naše země patřila mezi nejlepší a nejúspěšnější země, kterým se podařilo využít podané ruky ze strany Evropské unie. Pravda je však taková, že je tomu přesně naopak.

Paroubek: Ministr Kalousek by si měl sundat růžové brýle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Miroslav Kalousek se zaštiťuje zejména výsledky čerpání z minulého roku, kdy ČR dosáhla dosud nejlepší tzv. čisté pozice (rozdíl mezi příjmy a výdaji z/do rozpočtu EU). Je škoda, že adept na příštího premiéra a předseda nejsilnější opoziční strany B. Sobotka nebyl schopen na tento Kalouskův trik reagovat.

Ministr Kalousek si pochopitelně přikresluje realitu. Fakt je takový, že ČR v tomto rozpočtovacím období EU (2007-2013), kdy byl ministrem financí s krátkou výjimkou právě M. Kalousek, dosud vyčerpala pouze polovinu z cca 800 miliard korun. Během příštích tří let tak ČR bude muset vyčerpat zhruba stejný objem peněz, který se jí podařilo vyčerpat za celých 6 let.

Přitom v některých operačních programech (Severozápad, Životní prostředí, Vzdělávání pro konkurenceschopnost) je už dnes jasné, že se peníze vyčerpat nepodaří. Mimo jiné kvůli korupčnímu chování některých politiků.

Ministr Kalousek by si měl sundat růžové brýle mámení, kterými nahlíží na české státní finance. Výsledky čerpání ČR z evropských fondů jsou ostudné.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…