Paroubek: Předsedkyně sněmovny Němcová by měla měřit stejným metrem

13.06.2012 20:27

Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Miroslava Němcová se dnes celkem rozvášnila, když se dozvěděla, že o žádosti policie na zbavení imunity poslankyně a místopředsedkyně sněmovny za TOP 09 Vlasty Parkanové vědí novináři dříve, nežli ona sama.

Paroubek: Předsedkyně sněmovny Němcová by měla měřit stejným metrem
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Bude prý nyní žádat řádné prošetření a potrestání. Hovořila také něco o pořádku v této zemi. Paní Němcová však neměří stejným metrem...

Jsem přesvědčen, že v kauze Davida Ratha jsme svědky mnohem závažnějších úniků z policejních spisů a odposlechů. Kéž by paní Němcová byla stejně razantní i v tomto případě, kdy navíc dochází k poškozování všech obviněných bez ohledu na to, jaké trestné činy mohli spáchat. Tyto úniky navíc nemusí nutně být od policie, ale například také od státních zástupců, což může být problém pro další důvěryhodnost české justice.

Pokud tedy M. Němcová volá po potrestání těch, kteří o dnešní žádosti policie řekli dříve novinářům, nežli jí samotné, měla by stejně razantně požadovat i potrestání naprosto nevídaných úniků informací v kauze D. Ratha. A chce-li mít paní Němcová v zemi pořádek, může začít sama u sebe a odpovědět na můj jí veřejně položený dotaz, a totiž, kdo jí poskytoval právní rady, když se tak rychle rozhodovala o vydání D. Ratha soudu.

Jiří Paroubek
předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…