Paroubek: Rozhodnutí Ústavního soudu je alibistické

27.11.2012 20:36

Reakce na rozhodnutí Ústavního soudu ve věci stížnosti opozice na schválený balíček čtrnácti takzvaných reformních zákonů.

Paroubek: Rozhodnutí Ústavního soudu je alibistické
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Pochopitelně souhlasím se zrušením několika individuálních změn prosazených Nečasovou vládou. Vítám zejména Ústavním soudem zrušenou možnost vyškrtnout nezaměstnaného z evidence nezaměstnaných v případě odmítnutí veřejných prací. Jako poslanec jsem se setkal s celou řadou slušných a poctivých občanů, kteří nikdy nezneužívali dávek od státu a o práci přišli až v důsledku hospodářské recese. Veřejné práce byly pro tyto občany ponižující.

Nadále jsem přesvědčen, že chování vládní koalice v Poslanecké sněmovně před rokem při přijímání balíčku tzv. reformních zákonů bylo bezprecedentním příkladem pošlapání práv politické opozice. I proto považuji rozhodnutí Ústavního soudu ve věci stížnosti opozice na schválený balíček čtrnácti takzvaných reformních zákonů za alibistické. Nic jiného jsem ale nečekal. Řada nespravedlivých, kontroverzních či pochybně přijatých opatření bude platit i nadále.

Jiří Paroubek, předseda nár. soc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

11:04 Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.