Paroubek: Stav státního rozpočtu je katastrofální

03.07.2012 18:32

Při pohledu na stav státního rozpočtu v prvním pololetí mne napadá jediné slovo: katastrofa. Stát pod nadvládou české pravice opakovaně vybral na daních méně, nežli předpokládal, a to i přes to, že od 1. ledna letošního roku došlo ke čtyřprocentnímu nárůstu u nižší sazby DPH.

Paroubek: Stav státního rozpočtu je katastrofální
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Dosavadní rozpočtové výsledky vlády Petra Nečase dokazují, že jsem měl pravdu, když jsem upozorňoval na fakt, že pravicová vláda a recepty dnešních vládních stran na "vybočení z řecké cesty" jsou pouhou chimérou. Zde však už končí legrace.

Český premiér a dnes vlastně už i ministerstvo financí otevřeně přiznávají, že schodek státního rozpočtu naplánovaný na 105 miliard korun nebude dodržen. Takovou variantu přitom premiér ještě před několika měsíci kategoricky odmítal. Vláda totiž nejen, že už nemá kde škrtat, ale zároveň všechna její tzv. opatření pro růst výběru daní naprosto selhala.

Nyní je třeba stimulovat českou ekonomiku na straně poptávky. To je jedna z mála šancí, jak se alespoň pokusit o výhledové snížení státního rozpočtu. Poměr mandatorních výdajů státu a dnešní výkonnosti ekonomiky by měl být dostatečným varováním.  

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.