Paroubek: Zatčení náměstka Šišky musí znamenat odchod ministra Drábka

01.10.2012 14:30

Ministr práce a sociálních věcí za TOP 09 Jaromír Drábek patří dlouhodobě mezi tzv. reformní bouráky Nečasovy vlády.

Paroubek: Zatčení náměstka Šišky musí znamenat odchod ministra Drábka
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Označení „bourák“ si však zaslouží spíše z opačného důvodu, než že by cokoliv reformního vykonal: zboural zatím vše, co na ministerstvu práce fungovalo a nahradil to všeobecným chaosem.

Počínaje novým systémem výplaty sociálních dávek, podpory v nezaměstnanosti až po situaci, kdy postižení a jejich rodiny jsou v pozici dlužníků vinou pozdního proplacení příspěvku státu. Už to samo o sobě je důvodem, proč by měl ministr Drábek z funkce odejít.

Přidá-li se k totální neschopnosti ještě všehoschopnost jeho nejbližších spolupracovníků v čele s jeho pravou rukou ještě z dob éry v Hospodářské komoře, náměstkem Šiškou, který byl dnes odveden policií přímo z ministerstva pro podezření z úplatkářství, není už na co čekat.

Nerezignuje-li sám Drábek, měl by jej odvolat premiér Nečas. Propojení náměstka Šišky s Jaromírem Drábkem je natolik úzké, že není možné, aby tento jednal na vlastní pěst.

Sebereflexi by také měla provést TOP 09, neboť je zřejmé, že případ Šiška a IT zakázky resortu práce a sociálních věcí se povážlivě blíží rozměrům kauzy ProMoPro, ve které představitelé TOP 09 vyzývali Alexandra Vondru k odchodu.

Jiří Paroubek, předseda Národní socialisté – levice 21. století

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…