Pražská ČSSD: Předsedou kontrolního výboru by se měl stát Karel Březina

13.12.2011 13:00

Pražská ČSSD chce být aktivní a konstruktivní opozicí.

Pražská ČSSD: Předsedou kontrolního výboru by se měl stát Karel Březina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Nástupem nové pražské koalice dochází rovněž ke změnám ve složení výborů Zastupitelstva hl. m. Prahy. Pražská ČSSD se chce aktivně podílet na práci všech orgánů Zastupitelstva hl. m. Prahy a je připravena jednat s ODS i TOP 09 o konkrétním personálním obsazení výborů.

Klíčovou rolí opozice je především kontrolovat činnost Rady hlavního města Prahy. Proto bude ČSSD usilovat o to, aby měla většinu členů v Kontrolním výboru Zastupitelstva hl. m. Prahy. „Zároveň bychom chtěli, aby se Karel Březina stal předsedou tohoto výboru. Má s opoziční prací velké zkušenosti a věřím, že zajistí, aby Kontrolní výbor efektivně fungoval,“ naznačil předseda Klubu zastupitelů ČSSD Petr Dolínek.

Pražská ČSSD bude rovněž usilovat o vyvážené složení ostatních výborů Zastupitelstva hl. m. Prahy. Aby toho bylo dosaženo, považuje za nezbytné, aby opozice měla s výjimkou kontrolního výboru třetinu členů v těchto orgánech. „Chceme aktivně plnit roli demokratické opozice v pražském Zastupitelstvu. Proto je pro nás zásadní, abychom mohli efektivně pracovat ve všech výborech, nejen v kontrolních orgánech,“ zdůraznil Miroslav Poche.

V nadcházejících letech se bude rozhodovat o klíčových investicích do dopravní infrastruktury, včetně rozvoje pražského metra, i o dalším fungování Dopravního podniku hl. m. Prahy. ČSSD je proto přesvědčena, že by opozici měl být nabídnut post předsedy dopravního výboru, aby měla vliv na podobu pražské dopravy. „Koalici chceme navrhnout, aby se předsedou dopravního výboru stal Miloslav Ludvík,“ doplnil Karel Březina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…