Premiér Nečas: Evropská unie reformu potřebuje

24.01.2013 9:40

Evropská unie je Evropou s variabilní geometrií.

Premiér Nečas: Evropská unie reformu potřebuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Co se týče reformy Evropské unie, já jsem přesvědčený, že Evropská unie ji potřebuje. Je tady velké množství členských zemí, ale i šéfů jejich vlád, nebo hlav států, kteří si to také myslí. Ale liší se samozřejmě názory na míru reformy evropské integrace. Někteří spatřují tu otázku reformy Evropské unie v hlubší a užší integraci, někteří naopak ve spíše flexibilnějším modelu, který prostě bude brát v potaz to, že opravdu 27 se stane 28, že jsou tam rozdílné postoje. Že již vlastně dneska je Evropská unie Evropou s variabilní geometrií. Protože, abych to uvedl na konkrétních příkladech, některé země jsou v eurozóně, některé v eurozóně nejsou. Některé země jsou v schengenském systému, některé členské země nejsou v schengenském systému. Některé členské země se účastní společné zahraniční a bezpečnostní politiky, některé země se neúčastní společné zahraniční a bezpečnostní politiky Evropské unie. Platí se různé výše dotací v zemědělství, apod. čili, ta Evropa variabilní geometrie je vlastně realitou dnešního fungování Evropské unie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…