Premiér Nečas: Spolupráce s Korean Air je krok správným směrem

10.04.2013 18:55

Premiér Petr Nečas (ODS) a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes podepsali smlouvu o prodeji balíku 44 procent akcií Českých aerolinií společnosti Korean Air. Strategický investor zaplatí za menšinový podíl v Českých aeroliniích 68 milionů korun.

Premiér Nečas: Spolupráce s Korean Air je krok správným směrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Premiér Petr Nečas po dnešním podpisu smlouvy uvedl, že se tím završil proces nalezení strategického partnera pro ČSA: „Jsem rád, že vláda schválila prodej 44 procentního podílu společnosti Korean Air Lines. Dospěli jsme k závěru, že spolupráce s tímto renomovaným dopravcem je správným krokem pro budoucnost ČSA,“ řekl premiér.

Petr Nečas dále zmínil dopady pro rozvoj vzájemného obchodu obou zemí: „Spolupráce obou společností má logiku i z důvodů dlouhodobé spolupráce s Letištěm Václava Havla, Korean Air, dlouhodobě provozuje linku mezi Soulem a Prahou, což znamená i zlepšení prostředí pro jihokorejské investory v České republice, které velmi vítáme,“ dodal předseda vlády.

Prezident Korean Air Čang Hun-či, který se dnešního podpisu smlouvy zúčastnil za korejskou stranu, poznamenal, že jde o důležitý okamžik v rozvoji obou leteckých společností: „Jsme velice rádi, že se můžeme účastnit tohoto okamžiku. České aerolinie jsou společností s dlouhou tradicí s hustou evropskou sítí. Více než deset let udržujeme s ČSA obchodní vztahy. Naše dvě společnosti se stanou strategickými partnery, což bude výhodné pro všechny. Chci poděkovat premiéru Nečasovi za podporu.“

Korean Air Lines je soukromým národním dopravcem a největší aerolinkou v Jižní Koreji. Provozuje pravidelnou dopravu do 105 mezinárodních a 13 vnitrostátních destinací. V roce 2011 jeho služeb využilo více než 23 milionů cestujících. Záměrem Korean Air je vytvořit z Prahy jeden ze svých leteckých uzlů v Evropě. V rámci této strategie bude ČSA zajišťovat dopravu cestujících v rámci Evropy. Na to se dále váže záměr rozvoje Letiště Václava Havla Praha, jako efektivního a konkurenceschopného přestupního bodu. Investor chce rovněž pomoci rozvoji dálkové přepravy v rámci ČSA.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…