Prezident Klaus: Přeji vládě vše dobré

06.03.2013 14:01

Předseda vlády Petr Nečas se dnes v dopoledních hodinách setkal s prezidentem Václavem Klausem, který poté navštívil jednání vlády.

Prezident Klaus: Přeji vládě vše dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas s Václavem Klausem

Premiér Petr Nečas a prezident Václav Klaus se spolu setkali u příležitosti končícího mandátu prezidenta republiky. Poté se prezident Klaus zúčastnil pravidelného jednání vlády ČR, v předposlední den jeho druhého funkčního období.

Předseda vlády Petr Nečas ocenil působení prezidenta Klause během jeho prezidentského mandátu a poděkoval za dobrou spolupráci s vládou: „Chtěl bych poděkovat panu prezidentovi za vše dobré a pozitivní, co za dobu svého desetiletého prezidentského mandátu vykonal pro Českou republiku a její občany. Nejenom jako předseda vlády jejím jménem, ale i jako občan ČR. Spolupráce s panem prezidentem byla z hlediska vlády standardní, dobrou komunikací, kde i přes některé odlišnosti názorů jsme dokázali formulovat dobré průniky především tam, kde jsou pozice prezidenta republiky nepominutelné,“ uvedl premiér.

V souvislosti s rozhodnutím Senátu podat na prezidenta republiky ústavní žalobu se premiér domnívá, že tento krok motivovaný osobními zájmy poškozuje Českou republiku v zahraničí: „Pondělní rozhodnutí Senátu Parlamentu ČR považuji za rozhodnutí, které poškodilo ČR v zahraničí. Pouze proto, aby osobně motivovanou záští rozhodli tak, že jméno naší země je tímto způsobem zbytečně v zahraničí uváděno ve špatných konotacích,“ dodal Petr Nečas.

Prezident Václav Klaus poděkoval premiéru Nečasovi za spolupráci s vládou: „Jsem rád, že jsem opět mohl přijít na vládu, jak na tuto konkrétní vládu, se kterou jsme, myslím, přiměřeně slušným způsobem spolupracovali, tak přijít vůbec na vládu jako takovou.“

Václav Klaus dále připomněl, že funkční období vlády zdaleka nekončí a popřál premiéru Nečasovi úspěch v další práci: „Přeji této vládě, aby svůj nelehký úkol zvládala, aby se pokusila přispět k rozběhnutí české ekonomiky, která už dlouho přešlapuje na místě, aby se pokusila přispět k nárůstu elementárního porozumění uvnitř naší země. Jsem rád, že jsem na vládě mohl být a přeji vládě, aby se jí ve zbytku jejího funkčního období dařilo.“

Funkční období prezidenta Václava Klause končí 7. března. O den později svůj prezidentský slib složí první přímo volený prezident Miloš Zeman. Premiér Nečas po nedávném setkání s Milošem Zemanem uvedl, že by pokládal za přirozené, aby nová hlava státu po uvedení do funkce navštívila první jednání vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.