Rabas (SZ): Jsme v ráji, kolem hlav poletují kolibříci.

28.03.2012 13:10

V naší krásné malé zemi mě již jen tak něco nepřekvapí. Nepřekvapilo mě, že policie byla poměrně hodná na pana Janouška, ani fakt, že se pan exprimátor v kauze odposlechy brání tak podivným způsobem. Není prý, až tak velká lumpárna to o čem si kolibřík s mazánkem povídali, ale rozhodně je zločin, že se o tom veřejnost dozvěděla.

Rabas (SZ): Jsme v ráji, kolem hlav poletují kolibříci.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Také mě z úst hradního pána nijak nepřekvapilo, že největším ohrožením demokracie není lhát, podplácet, krást a podvádět, ale propálit to veřejnosti. Nicméně s ohledem na fakt, že Václav Klaus je znám absencí zdravého humoru, bych tento výrok, ovšem s přesnější citací, nominoval na vtip roku.

Jsou však s podivem věci, které mě přes léta zkušeností ještě i překvapí. Občanští demokraté žádají Pavla Béma, aby se vzdal funkcí včetně poslaneckého mandátu. Proč?

Cožpak Pavel Bém se nějak zvláště vymyká praktikám běžným v ODS? Cožpak nemá každé větší město své mazánky a kolibříky, kteří rádi pomohou, když mohou a poradí vedení města, kraje, nebo i vládě jak nejlépe zemi v jejich prospěch spravovat?

Třeba kolem Hluboké je zrovna výborný biotop pro výskyt kolibříků. A Ústí nad Labem má rovnež svého mazaného kolibříka. Dokonce ten vzácný ptáček žije v chráněné krajinné oblasti. Zástupy volených zástupců a komunálních či státních úředníků s nadšením nastavují slech jeho švitoření. Teplického mazánka Petra Bendu si Jiří Paroubek tak oblíbil, že si je vzal do své nové strany. A hejtmanka Vaňhová? Ta má také svého nerozlučného mazánka Romana Housku.

A co chomutovský kolibřík Alexandr Novák, nepravomocně odsouzený za zpronevěru čtyřiceti miliónů k jen pětimiliónové pokutě? To je ptáček pan Nováček. Naposled zpíval do oušek sociálním a občanským demokratům ve vedení města Chomutova, že by si měli na uvolněné místo ředitele městských lesů vzít jeho člověka, bývalého železničáře. Že nemá kvalifikaci, odbornou způsobilost ani praxi v oboru? To nevadí. Ale má jeho důvěru, a to je pro radní podstatné.

Ten dnes nejslavnější mazánek také přeci cestovateli pomáhal s obsazením volného ředitelského postu VZP. Proč tedy v ODS vadí jen jeden konkrétní kolibřík?

A kontrolní otázka nakonec. Co z takové pomoci mají kolibříci? No přece dobrý pocit. A taky si sem tam ponoří sosáček do květu a cucnou si „ sladké šťávy“ na naší zahrádce. Nejsme jako v ráji? Všude kolem nás mazaní, mazající a někdy z toho sání namazaní kolibříci.

Vyšlo na blogi Aktuálně.cz

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …