Račok (VV): Kalouskovy nesmyslné reformy vedou republiku do bankrotu

22.01.2012 15:29

Je to jak v té pohádce. Máš zaplacené daně na tento rok a na příští rok. Nemáš, tak půjdeš do želez. Ale z čeho má dřevař zaplatit, když daně již zaplatil na tento rok, a na živobytí mu již nezbylo a nezůstalo nic.

Račok (VV): Kalouskovy nesmyslné reformy vedou republiku do bankrotu
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Tak je to s naší Českou republikou. Daně se zvyšují, a pan Kalousek neustále křičí, je třeba zvyšovat, vybírat a ještě zvyšovat. Nakonec se může stát, že nebude od koho vybírat.

Je přeci všeobecně známo, že 70% státních příjmů tvoří živnostníci, malý a střední podnikatelé. Je to ekonomická krev této země. Zastavením průtoku této krve se zastaví vše, a začne odumírat.

Nepochopením těchto ekonomických vazeb, s nesmyslným zvyšováním daní, ve stylu naplnit příjmovou kapitolu státní kasy vede celou naší zem do likvidační fáze, jako předvoj k fázím státního bankrotu a nutnosti zrušit naší státní měnu České republiky, Českou korunu a přijetím eura. Dříve, než se vyjádřím k tomu kroku, který by dal chápat i jako zradou národních zájmů. Je nutné se zamyslet nad sekundárními jevy, které tyto myšlenky nutí vystupovat na povrch úvah, jak houby po dešti. V neposlední řadě i výkřik knížete, že opustí vládu v případě, že nepodpoří a nepodepíše smlouvu o fiskální odpovědnosti EU. Ale jsou to i jiné sekundární jevy. Nezájem ministerstva financí a ministra Kalouska jako odpovědného správce financí České republiky o dvanáct miliard ve Švýcarských bankách, zdržovací a zastírací manévry, které nakonec vedli k rozhodnutí Švýcarské strany a nepřipuštění České republiky k žalobě. O tom jsem již napsal v článku:

Ministr Kalousek musí nést odpovědnost, musí být odvolán, pane premiére

Když pomineme veškeré primární jevy přístupů ministra financí včetně uvedeného článku:

Papežský plášť a sutana v rukou ďábla – hrozné, ale skutečné.

a pojmeme veškeré sekundární jevy jako nezdanění hazardu, vyhlášení bankrotu České sazky, na straně jedné. A na straně druhé zvyšování daňové zátěže živnostníkům, malým a středním podnikatelům, kdy se to dá do pomyslného matematického vzorce rovnice, tak docházíme k výsledku rovnající se =  - příjem do státní kasy., tedy negativní bilance.

Zřejmě tomu nerozumím nejen já, ale i ekonomové nejenom u nás, ale i ve světě, kteří jednoznačně tvrdí, že podporou ekonomiky je přímá podpora podnikatelským subjektům zejména ve snížení daňové zátěže z odvodů ze zisku, a další daňové prorůstová opatření, která by měla vést zejména ke snížení nezaměstnanosti a sociálního napětí. Důležitým významem takovéto politiky je však zabránění vzniku sociálně patologických jevů, kde vedle jevů kriminality, drogové, prostituce, je to především eliminace psychologické, sociální a hmotné závislosti jednotlivce na společnosti, státu. Tyto jevy jsou pak dlouhodobé, a stojí samu společnost a stát daleko více finančních prostředků, než neustále omílaná obhajoba ministra financí Kalouska o potřebě zvyšovat daně, které povedou ke stabilitě ekonomiky. Všichni dobře víme, že nejlepším prostředkem ke zlepšení ekonomiky je stav, kdy lidé nakupují a nakupují, v oběhu je neustále zajištěn tok peněz, a tím jsou zachovány důležité pilíře ekonomiky prodej, nákup a výroba. Pokud fungují tyto atributy ekonomiky, společnost je spokojená, stát funguje a dochází k plusovému výběru daní i při snížené daňové zátěži, dochází k uzavírání nůžek v sociální oblasti. Tedy i k eliminaci sociálně patologických jevů ve společnosti. Mohl bych uvádět další a další. Je to zbytečné.   

Jak již bylo mnohokrát napsáno, pro tuto zem je přítomnost Kalouska ve funkci ministra financí České republiky pro tuto republiku tragédií, a je to tragédií a smrtící i pro samotnou vládu premiéra Petra Nečase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ladislav Račok - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…