Ransdorf (KSČM): O "Černobylu" poněkud z jiné strany

28.05.2011 6:31

Poděkování europoslance za KSČMBělorusku a Kubě za pomoc při řešení černobylské katastrofy.

Ransdorf (KSČM): O "Černobylu" poněkud z jiné strany

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) na květnovém zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku vystoupil v rozpravě k otázce k ústnímu zodpovězení - "Jaderná bezpečnost 25 let po černobylské katastrofě".  

Otázku předložil polský europoslanec Boguslaw Sonik (EPP - Evropská lidová strana - Křesťanských demokratů) za Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin. Zrekapituloval ve svém textu základní údaje o černobylské tragédii a položil Evropské komisi řadu konkrétních otázek týkajících se připravenosti EU na neočekávanou jadernou havárii.

Ransdorf v minutovém (dle jednacího řádu) vystoupení řekl:

"Myslím si, že v souvislosti s 25. výročím černobylské katastrofy musí zaznít poděkování dvěma zemím, které Evropský parlament příliš nemiluje. Zaprvé Bělorusku, které bylo postiženo stejně jako Ukrajina důsledky této katastrofy a které trpělivě a bez jakýchkoliv siláckých gest financuje odčiňování následků této katastrofy.

Bylo učiněno hodně a bez větší pozornosti ze strany orgánů Evropské unie

A za druhé vládě a lidu Kubánské republiky, která přijala na své území k léčení velké množství dětí, jež patřily k rodinám, které byly obětmi černobylské katastrofy. Bylo jim poskytnuto nejlepší možné léčení a nejlepší možná péče v době, kdy se Kubánské republice dařilo ekonomicky velice špatně."

Vyšlo v Haló novinách

Čtěte také:

Břetislav Olšer: Proč Fukušimu najednou i sami Japonci srovnávají s Černobylem?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!