Riedlová Puškašová (VV): Bárta potíral korupci, tak ho prostě zlikvidovali

15.04.2012 20:44

Stanovisko předsedkyně krajské rady Karlovarského Kraje Věcí veřejných k odsouzení Víta Bárty.

Riedlová Puškašová (VV): Bárta potíral korupci, tak ho prostě zlikvidovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou

Několik dní před protestním týdnem proti politice této vlády, který vyvrcholí  v sobotu 21.4.2012 na Václavském náměstí , byl masivním způsobem medializován verdikt soudu kvůli půjčkám Víta Bárty bývalým kolegům – poslancům.  Soudce sdělil, že: „Obžaloba byla podporována lživou výpovědí pana Škárky a mimořádně nevěrohodnou výpovědí paní Kočí … Její vyjádření jsou zmatená až komická … Bylo prokázáno, že obžalovaný Škárka pod falešnou záminkou žádosti o půjčku vylákal finanční částku od pana Bárty s cílem  ji následně zneužít k jeho diskreditaci“.

Pro osvěžení paměti je zapotřebí připomenout, že právě Vít Bárta po nastoupení do funkce ministra dopravy jako první v ČR navrhl revizi dopravních staveb a tím i zastavení rozkrádání desítek miliard korun. A přestože je všeobecně známo, že dopravní stavby jsou v ČR výrazně dražší než v sousedních zemích, strhl se poprask ve firmách, které jsou napojené na „dobře zavedené“ politické strany.

Je veřejným tajemstvím, že existuje „manuál“ na likvidaci těch lidí, kteří chtějí nastolit v ČR pořádek a postupně odstranit klientelizmus a korupci. Díky němu dodnes nejsou dořešeny kauzy a  předražené zakázky, ve kterých figurují pánové Drobil, Bém, Řebíček, Vondra, Janoušek, Roman a další. Například kauzu Mostecké uhelné kvůli cílené liknavosti některých státních zástupců a policistů nakonec řeší ve Švýcarsku. Občané však nejsou slepí a již nahlas prohlašují, že díky politikům z ODS, ČSSD a TOP 09 se Česká republika topí v dluzích. Zároveň zaznívá výčitka, že Věci veřejné tomuto stavu napomáhají.

Je proto zapotřebí upozornit, že členové Věcí veřejných šli do politiky s cílem minimalizovat korupci v této zemi a dostali k tomu od občanů nepřehlédnutelný mandát 10 %. Bylo přece pohodlnější pouze kritizovat ODS a TOP 09 a preference si bezpracně a pohodlně zvyšovat. Místo toho se Věci veřejné „perou“ ve vládní koalici a snaží se i přes svoji politickou nezkušenost prosadit svoje deklarované cíle. A protože je postupně prosazují, jsou podrobovány hysterickým výpadům politiků Kalouska, Gazdíka či Němcové a dalších. A proto byl Vít Bárta navržen „k odstranění“, jak v nahrávce sdělila paní Kočí.

Apeluji proto na Víta Bártu, aby nepodlehl nenávistným výpadům některých politiků ve sdělovacích prostředcích, které mají odvézt pozornost od plánovaného protestního týdne kvůli problémům, které převážně zapříčinily strany ODS, TOP 09 a ČSSD. Soud jasně ukázal, že se jako výrazná osobnost Věcí veřejných stal nepohodlným a obětí plánovaného likvidačního puče. Pokud by totiž odstoupil od svého poslaneckého mandátu, což bylo cílem výše jmenovaných, uvolnil by tak prostor další korupci.  A tento luxus už si Česká republika nemůže dovolit …

Soňa Riedlová Puškašová

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…