Semelová (KSČM): Společně proti této vládě

15.04.2012 19:58

Koalice se opět dohodla. Jak překvapivé! Pokračování této vlády bude ku škodě občanů ČR i v neprospěch země jako takové.

Semelová (KSČM): Společně proti této vládě
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Tvrdé škrty, k nimž vláda přistupuje, budou stále víc a víc dopadat na většinu seniorů, mladých rodin s dětmi, zvlášť na samoživitelky, na zdravotně postižené, nezaměstnané… Tak dlouho, dokud si to lidi nechají líbit. Dokud nevyjdou do ulic v mnohem větším počtu, než v této zemi dosud bývá zvykem, společně, jeden vedle druhého, ať už je to dělník, dopravák, zdravotník, učitel, mladý nebo starý…
 
Protože to, co se tady děje, se týká opravdu nás všech. Necháváme si líbit vládu korupčníků a komediantů, kteří s úsměvem lžou občanům a s drzostí namyšlených „fracků“ legálně vykrádají kapsy občanů i kasu státu. Vládu nezodpovědných amatérů, kteří rozhazují námi vydělané peníze církvím, manažerům zkrachovalých podniků, žoldákům v zahraničních misích, kamarádíčkům a zahraničním kumpánům, kteří, stejně jako oni, odírají lidi v nadnárodním měřítku. Nic se nezmění, dokud lidi nepochopí, že je třeba táhnout za jeden provaz, a dokud nepochopí, že jde o systém jako takový.
 
Kapitalistický zločinný systém, jenž má na svědomí války, lidské utrpení, bídu, hlad a neléčené nemoci. To vše je třeba lidem připomínat, mluvit s nimi, vysvětlovat, ale také být u toho, když se mnozí začínají probouzet z bláhového snu.  Když jim dochází, co se na ně právě teď opět chystá. A že toho není zrovna málo. Na důchodce pomalejší růst penzí a další rušení slev, na studenty zápisné, které není ničím jiným než prachobyčejným školným, pro další zrušení doplatku na bydlení, pro všechny zvýšení DPH, a tím pádem zdražení všeho. A tak nezbývá než se bránit.
 
21.duben bude proto ve znamení protestů. Do Prahy se sjedou lidé z celé země, aby dali najevo, že toho mají dost. Bylo by neomluvitelnou chybou, kdyby Pražáci zůstali doma. Zúčastníme se nejenom demonstrace ve 13 hodin na Václavském náměstí, ale podpoříme i  pochod, který jí bude předcházet. Vyzývám proto všechny členy pražské stranické organizace, aby dny, které zbývají do těchto protestů, využili k vysvětlování a diskuzím s lidmi ve svém okolí. 21. dubna se pak sejdeme před 12.hodinou před budovou ÚV KSČM, odkud se společně připojíme k protestnímu pochodu i následné demonstraci.

Marta Semelová, předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v ZHMP a poslankyně PČR za Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM
KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marta Semelová - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…