Škromach: Plody Drábkovy sociální politiky – přes půl milionu lidí bez práce

10.01.2012 9:59

Sociální demokracie považuje zvýšení počtu nezaměstnaných v naší zemi, které je nejvyšší za posledních osm měsíců a přesáhlo už hranici půl milionu lidí bez práce, za jeden z důsledků chybných takzvaných sociálních reforem ministra Drábka.

Škromach: Plody Drábkovy sociální politiky – přes půl milionu lidí bez práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu i ČSSD Zdeněk Škromach

Namísto systematických opatření a investic do vytváření nových pracovních míst, namísto snahy o zrychlení čerpání evropských dotací ze strany MPSV, kdy by tyto peníze českému hospodářství v jeho rozvoji významně pomohly a namísto jakékoli smysluplné strategie hospodářského rozvoje, se vláda v čele s ministrem Drábkem uchyluje k opatřením, kterými pouze nesmyslně buzeruje občany a komplikuje sociálně slabým život, jako například slučováním úřadů práce či hrozbou vyškrtnutí z evidence úřadů práce už po dvou měsících.

Zatímco odborná veřejnost a analytici bijí na poplach v očekávání dalšího dramatického propadu zaměstnanosti, vláda Petra Nečase pokračuje pouze v tupé škrtací politice, která tento stav ještě dále zhoršuje a eskaluje sociální napětí v naší zemi.

Jedním z řešení, které prosazuje sociální demokracie,  je potřeba významně podpořit rozvoj investic do dopravní a obecní infrastruktury. Dále je nutné zvýšit podporu aktivní politiky zaměstnanosti, včetně mnohem většího počtu míst ve veřejně prospěšných pracích. Nic takového ale od vlády P.Nečase zřejmě čekat nemůžeme.

Apeluji proto na ministra Drábka, aby se místo obhajování svých chybných kroků v médiích k tomuto strmému nárůstu nezaměstnanosti a hrozbám co nejdříve vyjádřil a jasně uvedl opatření, kterými hodlá tento stav napravit. Další schovávání se před řešením vážných problémů je ze strany Jaromíra Drábka nepřijatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…