Sobotka (ČSSD): Peake posloužila a může jít…

20.12.2012 22:46

ČSSD uvítala odvolání Karolíny Peake z funkce ministryně obrany. Od samého počátku jsme upozorňovali na fakt, že je pro výkon této vládní funkce zcela nedůvěryhodná, nepřipravená a nekompetentní.

Sobotka (ČSSD): Peake posloužila a může jít…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Varovali jsme rovněž předsedu vlády před pochybnostmi, které jsou spojeny s fungováním paní Peake ve Věcech veřejných a také s jejími osobními majetkovými poměry. Předseda vlády Petr Nečas všechna upozornění ČSSD ignoroval. Nyní působí jako premiér, který není schopen nést bez permanentní ostudy odpovědnost za personální složení vlády a mění ministry doslova jako ponožky. Tento chaos má velké negativní dopady na důvěru veřejnosti i funkčnost ministerstev. Lidé se po dnešku opět nestačí divit tomu, co je v Nečasově vládě všechno možné.

Je zřejmé, že premiér s personálním zásahem počkal na okamžik, až bude přijat státní rozpočet a budou přehlasována veta Senátu u klíčových vládních návrhů, jako byly vládní zdražovací balíček a církevní restituce. Karolína Peake tak v domnění, že povýšila na ministryni obrany, sehrála se svojí „stranou“ LIDEM roli mouřenína, který v rozhodující chvíli posloužil ODS i TOP 09 a nyní může jít.

Ukazuje se, že situace vlády není ani po odchodu rebelů z klubu ODS ve skutečnosti stabilní a jen se dále zkracují intervaly mezi jednotlivými vládními krizemi. Za jediné rozumné řešení současné situace pokládá ČSSD dohodu o konání nových voleb na jaře 2013.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Analyzovat nálady USA, než se budeme vrhat do cizích válek

8:14 Dostál (Stačilo!): Analyzovat nálady USA, než se budeme vrhat do cizích válek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k NATO.