Sobotka (ODS): Slušnost a kontinuita mých názorů je základem úspěchu

28.06.2012 16:39

Prohlášení Přemysla Sobotky k výsledkům prezidentských primárek ODS.

Sobotka (ODS): Slušnost a kontinuita mých názorů je základem úspěchu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Děkuji všem voličům v řadách ODS, kteří mi dali svůj hlas v primárkách, a děkuji také řadě dalších lidí, kteří mi vyslovili podporu.

Vítězství v primárkách je pro mě zavazující, zároveň posiluje mou pozici uvnitř ODS a potvrzuje, že slušnost a kontinuita mých názorů je základem úspěchu. Do prezidentské volby půjdu s následujícími tezemi:

  1. Prezident České republiky musí zastupovat zájmy ČR, musí na sobě vždy mít dres ČR.
  2. Funkce prezidenta je politická a prezident je politik. Každý politik má svou historii osobní i politickou, nepolitický politik neexistuje.
  3. Vždy budu hájit parlamentní demokracii a otevřenou soutěž politických stran. V demokratickém systému není selhání jednotlivce selháním demokracie.
  4. Budu usilovat o zklidnění současné politické i občanské situace v ČR a o návrat důvěry v demokracii.
  5. Tak dlouho a urputně se všichni oháněli pyramidou občanských práv, až mnozí zapomněli na občanské povinnosti a zvyklosti. Demokracie není anarchie, vyžaduje dodržování pravidel.
  6. Podporuji členství České republiky v Evropské unii za rovných podmínek pro všechny země. Žádný návrh na prohloubení integrace EU nesmí poškozovat zájmy ČR. Návrhy na další integraci by měly projít, po důkladné diskusi, referendem.
  7. Plně podporuji snahy o vyrovnané rozpočty ČR. Na dluh se dlouho žít nedá, současná situace v EU to potvrzuje.
  8. Jako prezident bych vždy dodržoval Ústavu, ale i zvykové pravomoci. Snažil bych se o jednotnou zahraniční politiku, které je prezident samozřejmou součástí.
  9. Odmítám krátkou paměť lidí, kteří chtějí rehabilitovat komunistickou stranu. Je historicky známé, že komunisté využili a využívají demokracii a po případném úspěchu ji likvidovali.
  10. V životě jsem dvakrát přísahal: jednou při promoci jako lékař, podruhé jako senátor na Ústavu, že budu pomáhat lidem. Toho se také celý život držím.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…