Stanjura: První otázka by měla být, kdo privatizoval Mosteckou uhelnou

16.05.2013 11:35

Projev na 53. schůzi Poslanecké sněmovny dne 16. 5. 2013

Stanjura: První otázka by měla být, kdo privatizoval Mosteckou uhelnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Zbyněk Stanjura

Pan poslanec sice vznesl mnoho otázek, ale zapomněl na začátek toho příběhu. První otázka by měla být, kdo privatizoval Mosteckou uhelnou, co dělal v té době, jak to, že dovolil, pokud je pravda to, co říkal pan poslanec, vyvést z Mostecké uhelné peníze z rezervního fondu, když v té době ještě stát tam měl účast?

Zkuste začít tam a pak se dostat k tomu příběhu a ne jít na konec. Začít tam, kdo to způsobil, proč se o tom vlastně ty roky bavíme. A jestli někomu vyhovuje, aby ta kauza nebyla vyšetřena, tak my to nejsme, my bychom byli rádi, aby byla řádně vyšetřena. My jsme ji nezpůsobili... (Výkřik ze sálu: Ale způsobili!) Můžete křičet. My jsme ji způsobili tím, že jsme prohráli volby a vládli jste vy, to je pravda, protože vy jste pak mohli privatizovat takhle nevýhodně Mosteckou uhelnou.

Zkuste se nejdřív ptát a nám dávat odpovědi, protože to byla vaše vláda, proč jste to tak udělali, co za tím bylo, jak jste si ověřovali tu firmu, jak to, že jste na to nepřišli.  

A až pak se dostat k tomu, kdo pochybil - a já to nijak nezpochybňuji - kdo pochybil o osm, deset let později tím, že nebyl dostatečně aktivní, zda v tom byl úmysl nebo nebyl. Vůbec se nebráníme tomuto vyšetření. Ale začněme na začátku, ne na konci. (Potlesk z pravé části sálu.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…