Suverenita: Zbabělost českých europoslanců a vlády je trapná

26.05.2013 21:43

Vyjádření k Lisabonské smlouvě a stavu české ekonomiky.

Suverenita: Zbabělost českých europoslanců a vlády je trapná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

1. Suverenita považuje prosazení výjimky z tzv. Listiny práv a svobod EU, kterou Václav Klaus podmínil podpis Lisabonské smlouvy, za nezpochybnitelnou prioritu české zahraniční politiky. Suverenita důrazně odmítá negativní stanovisko Evropského parlamentu k této otázce. Suverenita je také udivena a znechucena pokračujícími pokusy o falšování historie, zpochybňování platnosti dekretů presidenta Beneše a prolhanému hodnocení událostí spojených s odsunem německého obyvatelstva z českých zemí po osvobození Československa od šestileté nacistické okupace. Suverenita odmítá pasivitu a nezájem poslanců EP, zvolených v České republice, o tyto otázky.

2. Suverenita vyzývá Vládu ČR, aby pravdivě informovala o stavu české ekonomiky a o pokračující recesi. Žádáme vládu, aby neprodleně učinila takové kroky, které budou v zájmu hospodářské a surovinové politiky České republiky a které vytvoří podmínky pro zmírnění dosavadních tendencí, přispějí ke zvýšení konkurenceschopnosti a napomohou návratu k ekonomickému růstu a prosperitě. Vyzýváme členy vlády, aby si uvědomili, že reprezentují občany českého státu. Suverenita se nedomnívá, že vláda si je své odpovědnosti a vlastenecké povinnosti vědoma a že namísto ochrany zájmů občanů podléhá lobbistickým tlakům a zájmům, které k prosperitě ČR nevedou.

David Štěpán
vedoucí tiskového odboru Suverenity (SBB)

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.