Tejc (ČSSD): R. Vacek by měl být co nejrychleji odvolán z funkce náměstka

19.11.2012 8:18

Komentář předsedy poslaneckého klubu ČSSD J.Tejce k odmítnutí kandidáta na nového ministra dopravy R.Vacka.

Tejc (ČSSD): R. Vacek by měl být co nejrychleji odvolán z funkce náměstka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc

V den, kdy Poslanecká sněmovna projednávala vládní zdražovací balíček, jsem v České televizi uvedl, že novou vládní krizi očekávám do tří měsíců. Uznávám, že jsem se hrubě mýlil, krize přišla už v prvním týdnu. Týká se jmenování nového ministra dopravy, kterým se měl stát Robert Vacek, bývalý bezpečnostní ředitel neblaze proslulého Víta Bárty na ministerstvu dopravy. Premiér Petr Nečas naznačil s odkazem na tajné služby, že má zcela zásadní jednoznačně negativní informace, a proto odmítá R. Vacka jako nového člena vlády.

Média uvedla, že podle premiéra má R.Vacek ty nejhorší reference, které kdy na člověka mířícího do vlády slyšel. "Prakticky nikdy jsem se nesetkal s tím, aby ty reference byly tak jednoznačně negativní jako v případě tohoto kandidáta," prohlásil.

Rád bych připomněl, že právě R.Vacek je stále ještě náměstkem místopředsedkyně vlády pro boj s korupcí Karoliny Peake. Pokud má tedy premiér takovéto negativní informace k dispozici, musí okamžitě zasáhnout a prosadit, aby byl R. Vacek co nejrychleji odvolán z funkce náměstka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.