Tošenovský (ODS): Rvát se za národní zájmy není žádná fráze

05.05.2012 22:01

Prezidentské primárky pokračují v Hradci Králové.

Tošenovský (ODS): Rvát se za národní zájmy není žádná fráze
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Na 160 členů ODS dnes přišlo do Hradce Králové projevit své názory a zeptat se na postoje Přemysla Sobotky a Evžena Tošenovského, kteří mezi občanskými demokraty hledají podporu do prezidentských voleb. Svého kandidáta budou v primárních volbách členové ODS vybírat až do konce června. Královéhradecké volební shromáždění navštívil i předseda ODS a premiér ČR Petr Nečas.

„V životě jsem dvakrát přísahal, že budu lidem pomáhat a ne škodit. Jednou jako lékař, jednou jako senátor. To je zásada, které se rozhodně budu držet dál,“ zdůraznil 1. místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, který nezapomněl poděkovat všem delagátům, kteří ve čtvrtek do Hradce Králové dorazili: „Tým ODS je ohromný a vynikající tým, kterému jsem vždy věřil; věřím mu už od roku 1991.“
 
Europoslanec a bývalý hejtman Moravskoslezského kraje a primátor Ostravy Evžen Tošenovský rovněž představil svou vizi. Zdůraznil, že v kandidatuře by chtěl zúročit těžké poznání Evropské unie za své skoro tříleté působení v Evropském parlamentu. „Na půdě Evropského parlamentu jsem poznal, jak je důležité rvát se o národní zájmy. A to vůbec není fráze. Evropská unie je každodenním soubojem států o své zájmy,“ vysvětlil.
 
Prezidentské primárky jsou dle jeho slov také příležitostí k diskusi v rámci celé ODS. „Je to pro mne možnost po celé republice hovořit o představách nejen co se týká prezidenta republiky, ale o celém našem politickém systému.“
 
Rozhodnutí Přemysla Sobotky a Evžena Tošenovského zúčastnit se primárek na volebním shromáždění ocenil také předseda ODS a premiér České republiky Petr Nečas: „Obou našich kandidátů si velice vážím, že se rozhodli jít do volby hlavy státu. Je to odvážný politický krok. Máme kandidáty, kteří mají jasný rukopis, mají jasnou politickou linku a jsem přesvědčený, že tímto svým rukopisem osloví významnou část voličů.“
 
Oba kandidáti pro přímou volbu hlavy státu po svých úvodních projevech zhruba hodinu odpovídali na otázky členů ODS z oblastních sdružení na Královéhradecku. Diskuze patřila zejména tématům jako je postavení České republiky v Evropě nebo roli a pravomocem prezidenta, zejména možnosti udělovat výjimečné milosti.
 
Hlasovat pro svého kandidáta na prezidenta České republiky mohou členové ODS z Královéhradecka ještě v pátek a v sobotu ve svých oblastních kancelářích. Příští týden pak primárky pokračují ve Zlínském a v Olomouckém kraji.
 
Na prvních dvou volebních shromážděních v Pardubicích a v Hradci Králové tak mohly téměř tři stovky členů ODS osobně poznat oba kandidáty, seznámit se s jejich pojetím politiky, představou o roli hlavy státu a způsobem, jakým chtějí reprezentovat Českou republiku. Účastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012 až do dne, kdy půjdou hlasovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

15:06 Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.